Şahıs Firması yazışmalarında şahıs isminin kullanımı
Merhaba,
İşim için şirket kurma aşamasındayım. Danışmak istediğim konu şu; Şahıs firması olarak bir üreticiden mal tedarik ettiğimde, üreticinin bana keseceği faturada veya benim ona göndereceğim banka hesap adımda veya şirket yazışmalarında ben şahsımın ismini geçmesi engelleyebilir miyim?
Çünkü özetlemek gerekirse, ben bir A firmasında maaşlı çalışıyorum. A firmasındaki işime devam edip diğer yandan bir B firması kurmak istiyorum. Bu B firması ile A firmasından ürün alıp almak istiyorum. Fakat A firmasının B firmasına fatura keseceği ödeme yapılması vs gerekeceği için A firmasındaki, yani çalıştığım yerdeki yetkililer acaba B firmasının benim firmam olduğunu anlarlar mı? Şahıs firmasının ünvanın da, adımı geçirmeden bu alışverişi yapamaz mıyım?
B firması olarak ben başkalarına mal tedarik edip fatura keserken ismimin gözükmesinde problem yok ancak ben mal satın alırken bu önemli.
İçinden çıkamadığım bu durum için yardımcı olursanız çok mutlu olurum.
Teşekkürler.
Volkan
Cevap: Şahıs Firması yazışmalarında şahıs isminin kullanımı
Selam Kaşede Mesela Şöyle yazabilirsiniz Örnek veriyorum
Selam Ticaret
Ahmet Selam
vesairaler
isim yazmak zorundasınız diye biliyorum.
Limited şirket olursa şahıs ismi olması gerekmez diye biliyorum
Limited şirket ünvanında evet, ancak ben şahıs firması kuracağım.
Aslına bakılırsa şahıs firması kurmanın vergi dezavantajı var. Limited kurmak çok daha mantıklı.
Son düzenlemelerden sonra Limited şirket kurmak ve faaliyete geçmek ne kadar sürüyor bilgisi olan var mı?
Sanıyorum 1 ay civarındaydı en son?