Mahkeme Kararı Neden Devletin İşine Geldiği Gibi Uygulanır?
Kısa açıklama yapmak istiyor ve durum hakkında yapıcı ve uygulanabilir düşüncesi olan arkadaşlardan karşılık bekliyorum.. Muğla 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nin 2008 yılında vermiş olduğu mahkeme kararına göre (3 yıl sonra temyizde kesinleşmiştir) 2 yıl hapis cezası aldım ve nakti kefaletimin masraf tahsilinden sonra fazlasının tarafıma iadesi kararı çıkmıştır. HAPİS CEZASINI ÇEKTİM!!! ama defalarca mahkemeye dilekçe yazmama rağmen parayı geri alamadım. Bu durumda ne düşünmem gerekir devlet neden hapse atmak için her türlü gücünü kullanıp yakalayıp cezayı infaz ettiriyorda aynı kararda yazan para iadesi için niye kılını bile kıpırdatmıyor????
Cevap: Mahkeme Kararı Neden Devletin İşine Geldiği Gibi Uygulanır???
Size ne cevap verdiler? dilekçeniz üzerine işlem yapmak durumundalar ya red ya kabul bunun neticesini bilmek gerekir red sebebi nedir onu da tabi. Normalde sizin talebiniz üzere mal müdürlüğü veya vergi dairesine (para nereye yatmışsa)müzekkere yazarlar elden götürürsünüz veya posta masrafı bırakırsınız yollarlar. Dilekçenizde tc numaranızı ve iban numaranızı belirtmeniz gerekir.
İlk dilekçeme istinaden mahkeme, defterdarlık muhasebe müdürlüğüne yazı gönderdi (bir kopyasınıda bana yolladı).İlgili yazıda benim dilekçemde talep ettiğim gibi cezaevi idaresinde ki hesabıma posta havalesi aracılığıyla yollanmasını yazmış.. Epeyce bekledim ve sonuç alamayınca bende muğla defterdarlık muhasebe müdürlüğüne bi dilekçe yolladım ve onada cevap olarak talebimin posta aracılığıyla yerine getirilemeyeceğini yazmışlar.. Ödemenin yapılabilmesi için ibanlı banka hesap numarası gerektiğinin bununda bilinmediği için yazı ve makbuz gibi belgelerin mahkemeye aynen geri gönderildiğini bana belirtmişler bende iban hesabımı içeren ve talebimi yineleyen bi dilekçeyi daha mahkemeye cezaevi kanalı ile yolladım ama bi hafta sonra tahliye oldum ve hala para yatmadı ! son dilekçemin akıbeti belirsiz...
Üç ay bazen altı ay sürebiliyor beklemeye devam :)
Ben cezaevi idaresinin dilekçeyi yolladığından şüpheliyim.. Mahkemeye bir dilekçe daha yazsam ve bir tanede defterdarlığa işlemin hızlanmasını sağlar mı?
ərizədənizi həbsxanadan mi göndərmişidiz? məhkəmə qələminə gedin sual edin bəlkə göndərmişlər.
mahkeme muğla da ben ist. yaşıyorum yani gidebilmem imkan dahilinde değil zaten gidersem parayı elden alabilirim.. ben parayı buradayken almak istiyorum elimde ki mahkeme kararıyla istanbulda ki defterdarlığa gitsem alamazmıyım acaba?
Kefalet paranızı nakten elden vermiyorlar benim bildiğim iban veriyorsunuz hesaba yatırıyorlar ve bazen 6 ayı bulabiliyor yatırmaları mahkemeye en yakın adliye kanalı ile dilekçe yollayın diyecek başka bir şey yok.