Almanya'da mı Türkiye'de mi boşanmak daha kolay olur
5 yıl önce bir alman ile Türkiyede evlilik yaparak almanyaya geldim. Herşey ilkgünler güzeldi ama 2011 yılında şiddetli geçimsizlikler oldu aramızda. Sığınma evinde kaldım birmüddet. Neyse benden özür dileyip evime tekrar dönmemi sağladı. Sabrettim belki değişir diye ama olmadı. Şuanda 1 yıldır ayrı evlerde ikamet etmekteyiz. devlet yardımı ile geçiniyorum ne yazıkki. Eşimin ruh durumu bozuk ve almanyada yalnız olduğum için korkuyorum o yüzdende artık Türkiyeye kesin dönüş yapacağım. Almanyada boşanma yapıp türkiyede tanıtmak istedim ama korkudan hareket edemez duruma geldim. Boşanmayı türkiyedemi, almanyadamı açmak benim için daha iyi. Maddi yönden şu an iyi durumda değilim. almanyada avukat ücretimi devlet üstlenebiliyor ama türkiyede böyle bir imkanım yok. Ne olursunuz bilirkişinin bana akıl vermesini istiyorum. yorumumu cevapsız bırakmayın. şimdiden teşekkürler
Cevap: Almanyadamı Türkiyedemi boşanmak daha kolay olur
ne olur bu konuda bilgisi olan varsa çok sevinirim...
Türkiye'de adli yardım sistemi vardır. Eğer ki dava açmak için maddi gücünüz yok ise adresinizdeki Baroya müracaat edebilirsiniz.
Cevap: Almanya'da mı Türkiye'de mi boşanmak daha kolay olur
Hem sizin için hem de konuya ilgi duyanlar için aşağıdaki linkte önemli ve güzel bir çalışma var.
Esenlik dilerim.
http://www.ankarabarosu.org.tr/sitel...e/2004-1/3.pdf
Cevap: Almanya'da mı Türkiye'de mi boşanmak daha kolay olur
baştan sona okudum. ama çok iyi anlayamadım açıkcası. almanyada açılan boşanma davasından sonra türkiyedede tekrar boşanma davası açılacağını biliyorum ama almanyadaki boşanma kararını türkiyede tekrar tanıtmak için tekrar baştan boşanma davası açılacak zannediyorum. benim sorum şuydu. hiç almanyada boşanma davası açmadan türkiyede ilk boşanma davası açsam daha iyi olmazmı?? yani sonuç itibariyle iki ülkedede ayrı ayrı dava açmamız gerekiyor. temyiz yani tanıtma davası ile türkiyede ikinci defa açılacak boşanma davası dahamı kolay oluyor? zaten ülkeye geri dönüş yaptığımda almanyaya asla geri dönmeyi düşünmüyorum o yüzden almanyada ki açılabilecek boşanma davasıda benim için gereksiz oluyor gibi. öyle değilmi?? çelişkiler içinde kaldım. buna istinade araştırma yaptım ama bulamadım.
ama size sonsuz teşekkürler link için. bende size esenlikler diliyorum. Saygılarımla..