-
Alkollü Yaya
İyi geceler 23.03.2014 saat 23:30 sıralarında kaza yaptım.
Hız limiti 50 olan yolda hız limitini aşmadan ilerliyordum.
Yaya geçidine gelirken yavaşladım kornaya bastım.Yaya geçidinde bekleyen kişi sabit duruyordu yaya geçide az bi ara kalırken tekrar kornaya bastım.Yaya heycanlanıp sol taraftan yola atladı.Ben sağ tarafa kırdım ama yaya sol dikiz aynası tarafından kafayı ön cama çarpıp yere düştü .Arabayı stop edip aşağıya indim yaya baygındı. 112 arayıp ambulans çağırdım.Orda ki sivil polislerde olay yerine geldi.Sonra trafik polisleri geldi alkol konturolü yaptı bana alkol çıkmadı.Hastane gittik bizde bişey yoktu ama çartığımız yayanın sol şakağında hafif bi yaralanma söz konusuydu birde yayanın alkollü olduğu ortaya çıktı.Polis merkezine gidip ifade verdik. Ben davacı olmadım.Alkollü yaya davacı olduğunun ifadesinde yer vermiş.
1) Alkollü yayanın ifadesi geçerlimidir.
2)Hasar tespit tutanağında tüm kusuru bana bulmuş.Verilen çizimlerle fren ve mesafeler hiç bir gerçeği yansıtmıyor.Bize yandan çarptığı halde ön tanpondan bahsediyor ve yayanın alkollü olduğundan hiç söz edilmiyor.
3)Açılacak davada ceza almam söz konusu olurmu.Şahidim var ayrıca mobese görüntülerini isteme şansım varmı?
4)Söz konusu arabamda meydana gelen hasarı sigorta şirketi öder mi?
-
Cevap: Alkollü Yaya
Benzer bi kazada da bana yandan motor çarpıp, o bana çarptı demişti, benim kapımda hasar olduğu halde. uğraşmadım, taksirle yaralamadan ~400 lira gibi bir para vede mahkeme masrafı ~150 lira gibi bir para verdim. kasko hasarınızı karşılar tabiki. Trafik sigortası ise karşılamaz. Burdaki hukukçular net bir bilgi verir eğer suçlu olursanız ne kadar para cezası alacağınızdan, ona göre siz düşünün, ister uğraşın, ister uğraşmayın kabul edin verin parayı kurtulun..
-
'' Olay yerinde mobese kayıtlarının incelenmesinde yaya Y.B'in yaya geçindinde karşıdan karşıya geçerken orta refüje geldiğinde konturolsuz bir şekilde yola girdiğini , bu sırada şüpheli Hakan Aydının kazayı önlemeye imkanının bulunmadığı dolayısıyla kazanın oluşumunda hakan aydının herhangi bir kusurunun olmadığını yapılan soruşturmadan anlaşılmakla
Şüphelinin üzerinde atılı taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma suçundan yukarıda yazılı gerekçelerle şüpheli hakkında kamu adına kovuştuma yapılmasına yer olmadığına
Kararın bir suretinin müştekilere ve şüpheliye tebliğine
Kararın soruşturmada görev alan Niğde il emniyet müdürlüğüne bildirilmesine
Suçtan zarar gören kararın tebliğinden itibaren 15 gün içerisinde cumhuriyet başsavcılımız aracılığıyla ya da doğrudan aksaray ağır ceza mahkemesi başkanlığına itiraz edebileceğine CMK'172 ve 173 maddeleri gereğince karar verildi ''''
Şimdi ben karşı tarafa dava açıp kırılan öncamın ücretinin alabilirmiyim ?
-
Geçmiş olsun,, Alkollu kazazedeye de geçmiş olsun ve ona ders olsun. İnsanlar haksız oldukları konularda bile malsef şikeytciyim diyebiliyorlar ve Herkez siz kadar şanslı olamayabiliyor.. Sevindim adınıza kovuşturmaya gerek kalmamış