Cevap: Trafik Kaza Kasko Hk.
Aleyhinize maddi veya manevi tazminat davası açılabilir. Ancak kasko poliçenize bir bakın neleri kapsıyor
Kaza raporuna göre %75 biz, %25 karşı taraf kusurlu yazıyor. Çok şükür ölümlü kaza olmadı, hastanedeki kişide taburcu oldu. Kazada her iki araçta pert oldu. Karşı tarafın aracı 80 model reno 12, sadece trafik sigortası var. Bizim aracın ilave kaskosu var. Bugün bizi arayarak aracının aynısının 5.500TL olduğunu ve sigortadan alacağı paranın üstünü bizim tamamlamamızı istedi. Bende araçlar sigortalı kaza tutanağında yazan oranda sigorta karşılar dedim, üstünü benden niye tamamlamamı istiyorsun dedim. Konuşmaları da tehdit eder gibi, o zaman benim aracı getiririm eski haline gelecek şekilde tamir ettirirsin diyor. Ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım?
Kasko poliçemizde maddi ve manevi tazminat kısmı var, bizim araçta pert olduğu için bu günlerde parasını verecekler, diyelim ki karşı taraf 3-5 ay sonra dava açtı, bu kasko nasıl devreye girecek? Benim kasko ile işim bitmiş olmayacak mı?
Konu ile ilgili bilgisi olan kime yok mu?
Sen bu konuyu bir sigorta acentesiyle görüştünmü? Önce bir acente ile görüş detaylı bilgi al
Sigorta acentasının bir şey söylediği yok. Anlamadım bende.
- - - Updated - - -
Merhaba, 07/05/2014 tarihinde uzlaşma için adliyeye çağrıldık. Bugün karşı tarafı telefon ile arayarak şikayetlerini ve talebini sordum. Kazadan sonra 20 gün çalışamadığını ve günlük 200TL kazandığını söyledi. Çalışamadığın günler için raporun var mı diye sorduğumda yok dedi. Aracımdan zarar ettim dedi, bende dedim ki sigorta senin aracına 4.000TL vermiş, evet dedi ve kusurun oranında kesinti yaparak ödemiş dedim. Sonuç itibari ile kanunen hakkını vermiş dedim.
Bu dediğim kişi inşaatta tesisatçı olarak iş yapıyor, kazandığı rakam çok abartı geldi ve dayanağı ne? 20 gün çalışamadım diyor, rapor yok....
Böyle talepler karşısında uzlaşma nasıl olur?
Konu ile ilgili bilgisi olan, cevap verebilecek kimse yok mudur?
koskoca forumda bu konu hakkında bilgisi olan yok mu, şaşırdım valla....
Bugün uzlaşma için avukatın yanına gittik. Şöför olan kişi 20 gün çalışamadığını ve 4.000TL kaybettiğini(iş görmezlik raporu yok) Günlüğü 200TL'ye gelen inşaatlarda su tesisat işi yapan biri:) Aracının tam hasarının karşılanmadığı için 1.000TL(sigorta şirketi aracına 4.000TL değer biçmiş kusuru oranında %25 kesinti ile ödemiş) talep etti. Yolcu olan diğer kişi 38 gün çalışamadığını(iş görmezlik raporu yok) günlük ortalama 50TL'den 1.750TL kaybettiğini söyledi. Toplam 7.000TL gibi bir rakam istediler. Bizde raporunuz yok bu işi uzatmayalım sizde abartmayın 2.000TL verelim dedik kabul etmediler ve uzlaşma olmadı. 21 ve 23 yaşlarında iki fırlama genç, kazada şöförün dedesi olan ve hastanede 10 gün yatan kişi şikayetçi olmamış.... ilginç..
Uzlaşmacı avukat bundan sonra savcı otomatikman kamu davası başlatacak dedi. Sizce bu davadan bir şey çıkar mı?
Yahu cevap verecek bir allahın kulu yokmu??