Cevap: Cinsel ilişki ve tehdit
Türk Ceza Kanunun 104. maddesinin 1. fıkrası bu konuyu şöyle düzenler: "Cebir, tehdit ve hile olmaksızın onbeşyaşını bitirmiş olan çocukla cinsel ilişkide bulunan kişi şikayet üzerine altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır"
Türk Ceza Kanunun 103. Maddesinin 1. fıkrasının a ve b bentleri ile 2. fıkrası 15 yaşını doldurmamış çocuklarla yapılmış cinsel münasebet için, daha ağır şartlarda cezalar öngörmektedir.
Kendi isteğiyle beraber olması birşey değiştirmez.
....
Alıntı:
Fatih Han Terzioğlu rumuzlu üyeden alıntı
Türk Ceza Kanunun 104. maddesinin 1. fıkrası bu konuyu şöyle düzenler: "Cebir, tehdit ve hile olmaksızın onbeşyaşını bitirmiş olan çocukla cinsel ilişkide bulunan kişi şikayet üzerine altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır"
Türk Ceza Kanunun 103. Maddesinin 1. fıkrasının a ve b bentleri ile 2. fıkrası 15 yaşını doldurmamış çocuklarla yapılmış cinsel münasebet için, daha ağır şartlarda cezalar öngörmektedir.
Kendi isteğiyle beraber olması birşey değiştirmez.
....
Fatih Bey cevabınız için teşekkür ederim, fakat tamamen kendi rızası ile yaşadık bu olayı her hangi zorlama yok. Bu arada bunu nasıl ispat edebilecekki hiç şahidi ve kanıtı yok.
Alıntı:
beabe rumuzlu üyeden alıntı
Fatih Bey cevabınız için teşekkür ederim, fakat tamamen kendi rızası ile yaşadık bu olayı her hangi zorlama yok. Bu arada bunu nasıl ispat edebilecekki hiç şahidi ve kanıtı yok.
Kendi rızası olması bişeyi değiştirmez. Benzer olayda başka bir üye sanırım 17 ay yatmıştı. İspat etme konusu muayene ile olur ve kızın ifadesine bakılıyor. Konunun uzmanı değilim ama sanırım üzerinden belli bir zaman geçtikten sonra muayenede anlaşılacağını sanmıyorum. Bunun süresi öğrenilip bir süre oyalayabilirsiniz en iyi ihtimal.
Alıntı:
Paxmahnhob rumuzlu üyeden alıntı
Kendi rızası olması bişeyi değiştirmez. Benzer olayda başka bir üye sanırım 17 ay yatmıştı. İspat etme konusu muayene ile olur ve kızın ifadesine bakılıyor. Konunun uzmanı değilim ama sanırım üzerinden belli bir zaman geçtikten sonra muayenede anlaşılacağını sanmıyorum. Bunun süresi öğrenilip bir süre oyalayabilirsiniz en iyi ihtimal.
bunu araştırdım fakat herhangi bir bilgi bulamadım, benim merak ettiğim asıl konu şu, bu ilişki 3-4 ay önce gerçekleşti ve kızlık bozma falan yok, şimdi de tehdit ediliyorum, bu testlerde anlaşılır mı bunu merak ediyorum bende ona göre inkar etmek isterim, kızı 1 yıl falan oyalayabilirim..
Neyi inkar edeceksiniz?
Yediğiniz haltı mı?
Oyalama nedir onu anlamadım. Bir suç işlendiyse karartmak için uğraşmıyorsunuz umarım. Türk Ceza Kanunu'nda bununla ilgili maddeleri araştırabilirsiniz.
Kanunun neresinden dolaşırım, nasıl delil karartırım şeklindeki sorulara cevap alınamayacağının bilinmesi gerekir.
Alıntı:
Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Oyalama nedir onu anlamadım. Bir suç işlendiyse karartmak için uğraşmıyorsunuz umarım. Türk Ceza Kanunu'nda bununla ilgili maddeleri araştırabilirsiniz.
Kanunun neresinden dolaşırım, nasıl delil karartırım şeklindeki sorulara cevap alınamayacağının bilinmesi gerekir.
Emrah Bey, yanlış anlaşıldım sanırım benim amacım hatayı kabul etmemek değil fakat ikimizinde rızası vardı ve şuan tehdit ediliyorum yaşım da 18 haliyle korkuyorum, ben sadece bununla ilgili bir kaç bilgi almak için konu açmıştım fakat çok yanlış anlaşıldım uygunsuz davrandıysam konumu silebilirsiniz.
Benim sorum aslında şudur; ben böyle hatayı yaptım keşke yapmasaydım fakat oldu, şuanda da nasıl çözüm bulurum onu araştırıyorum, yasaları biliyorum iki taraflı istediği için bile yapılsa 6 aydan 2 yıla kadar ceza alabilirmişim fakat ilişkimizin üzerinden 3-4 ay geçti ve kız benim zengin olduğumu öğrenince beni tehdit etmeye başladı, benim yaptığım hata yanlışta bu doğru mu?
Nasıl tehdit ediliyorsunuz?