Tapu benim adıma kredi başkasının
merhaba ben bi ev aldım 65 000 tl nakit olarak verdim 35 000 tl ise eski ev sahibiyle senet yaptım ayda 1000 tl ödemek şartıyla 35 adet senet doldurdum aldığım zaman tapudaki görevli bu ev üzerinde kredi var diye belirtti bizde kredi oldugunu biliyordum o yüzden eski ev sahibiyle senet yaptık bu şahısın eşiyle boşanmış ve benim aldığım evin kredisi ise ayrıldığı eşine ait oldugunu öğrendim bu şahıs eski eşine ait olan benim evin kredisini 4 aydır ödemiyomuş araştırmalarımdan öğrendiğim kadarıyla ,şimdi tapu benim adıma ben bu durumdan dolayı ne yapabilirim bana nasıl olumsuz bi durum çıkar karşıma mesela bu evi aldığım şahıs kredilerini ödemediği takdirde dolayısıyla benim evime haciz yada başka bi yaptırım gelirmi tekrar söylüyorum tapu benim adıma ama kredi eski eşinin adına bu konuda yardımcı olursanız sevinirim şimdiden herkese çok teşekkür ederim...
Cevap: Tapu benim adıma kredi başkasının
bu konu hakkında bilgisi olan yokmu ?
Selam.. Sizin işiniz yaş biraz sayın kardeşim. Kredili evi tapuda kendi adınıza alabilirsiniz burda sıkıntı yok zaten tapu görevlisi sorar. Evin üstünde filanca bankanın şu kadar tutarlı ipoteği var bunu kabul ediyormusunuz der. Sizde evet derseniz kredi riskine rağmen evi almış olursunuz. Yaptğınız senetleri neye karşılık yaptınız senette ev taksiti olarak belirttinizmi ? Verdiğiniz Peşinatı bir belge ile resmileştirdinizmi ? Bunları yaptıysanız ya da yapmadıysanız acil hukuki yardıma ihtiyacınız var..
evet aramızda benim ve aldığım kişi arasında imzalı bi kağıt var kağıtta
benim evin bulunduğu yer konumu falan yazıyo sonra ise yapılan bu sözleşmede satıcı dairesini finansbank ipoteği ile birlikte 120000 tl ye satmışdır 95000 tl si nakit olarak geriye kalan 35000 tl her ayın 15 inde ödenmek üzere 1000 tl lik senetler verilmişdir senetlerin toplamı olan 35000 tl ödendikden sonra geriye kalan bankaya olan ipotekle alakalı borçlar satın aldığım filanca kişiye aittir yazıyo senetlerin toplam tutarı olan 35000 tl ödendikden sonra kredi sahibi ipotek fekini alıcıya vermekle yükümlüdür deniyo altındada ben ve satan kişi kendi el yazısıyla okudum diye yazdı ve imzaladı elimde böyle bi sözleşme var şimdi ne durumdayım :)