Laptobumda üretim hatası var bekletiyorlar
Ben 1.5 yıllık dizüstü bilgisayarımı arızadan solayı servise gönderdim.diz üstünün naylon ızgara kısmında kırıklar vardı ama bu garantili tamir şartlarını bozacak bir fiziksel hasar değil zaten üretim hatasından dolayı meydana gelmiş bir durum.neyse ürün 1 aydır serviste ve arızalı harddisk için parça beklendiği söyleniyor.bende madem 20 iş gününü aştınız para iadesi istiyorum dedim kabul etmediler.dizüstünün fiyatı 1800 tl civarı tüketici hakem heyetine gitmesem direk tüketici mahkemesine yada yoksa asliye hukuk mahkemesine kendim başvursam olurmu ? ayrıca fiziksel hasarı gerekçe gösteriyorlar bundan dolayı haksız duruma düşermiyim ? ayrıca elimde sadece fatura , kargoyu gönderdiğim fiş ve onların teslim aldıklarında bana gönderdikleri e-posta var garanti belgesi yok yeterlimidir ?
Cevap: Mağdurum arkadaşlar hangi yolu izlemem gerekiyor
Öncelikli olarak izlemen gereken yol şudur; Hakem Heyetine dilekçe ile şikayette bulun.
Firma servisi tabiki sözlü olarak para iadesini kabul etmez, yani paramı verin dersin hayır veremeyiz derler, fakat elinde hakem heyeti belgen olursa ve senin lehine bir karar verildiyse; firma sana seve seve ürünü yenisiyle değiştirmek durumunda kalır yada paranı vermek zorunda kalır.
Yapacağın şey çok basit.
Öncelikle dilekçeni hazırla ve mutlaka dilekçe ekinde olması gerekenler belge fotokopileri;
1- ürünü yetkile servise verdiğine dair bir servis fişinin fotokopisini dilekçeye ekle (servis belgesi, servis fişi, servise alındı belgesi gibi vb.)
2- garanti belgesini ve fatura fotokopisini dilekçeye ekle. Bu şekilde hakem heyetine başvur.
Senin durumun; Tüketici Hakları Kanunu'na göre kesin olarak haklı olduğunu göstermekte. Çünkü servis, ürünü 10 iş günü içinde tamir edemezse senin kullanımına bir ürün vermek zorunda, geçici olarak.
20 iş günü içinde tamir edemezse ya ürünün yenisini vermek zorunda yada ürünün parasını vermek zorunda. Dilekçende, 20 iş günü geçmesine rağmen ürün onarılmadı ve tarafıma teslim edilmedi diye belirt.
Not: Ürün ile ilgili şikayetçi olduğun muhatap; ürünün faturasını sana kesen kurum veya kişidir. Senin direkt muhatabın; her zaman için, sana faturayı kesen kurumdur.