Meslek hastalığı ve tazminatı
sgk ya yaptıgım basvuru sonucu boyun fıtıgından 3 kez ameliyat olmam nedeni ile istanbul meslek hastalıkları hastenesıne sevk edildim ordan gelen rapor mesleki dir seklinde oldu sgk raporu sağlık kuruluna gonderdi burdan gelen sonuç meslekidir ancak iş kaybı oranı % 0 şeklinde şimdi bu iş yerinde çalışmıyorum 30.06.2013 tarihinde hastalıgım nedenı ıle istifa etmek zorunda kaldım tazminatımı aldım. Ben bu raporlar neticesınde işyerine tazminat davası açma hakkım doğarmı . beni istememe rağmen daha hafifi bir işe vermediler.
Cevap: meslek hastalığı ve tazminatı
İşyerinin faaliyet konusu neydi,işe ne iş yapmak üzere girdiniz, yaptığınız iş neydi?
Cevap: meslek hastalığı ve tazminatı
iş yerim otomotiv sektoru. raylı kapı sıstemlerının ray ve tekerlekli mekanizmalarının arabaya takılacak hale getiriimesiydi. Kücük preslerde tekerlek ve braketleri bır araya getırıp presleyerek montajını yapmak bu parcalar sonra ilgili araç üreten fabrıkaya sevk edılıyordu. üretım esnasında size verilen gunluk kota ile 9 saat calısılıyordu boynunuz sürekli one eyık vazıyette ve ürettiğiniz parcaları kasalayarak bunları sevk alanına götürüyorduk bu kasalarda epey ağır oluyordu. 3 kez boyun fıtıgına yakalandım ve ameliyat oldum iş yerime işimin değiştirilmesını soylesemde benı hep oyaladılar sana uygun iş bakıyoruz şöyle yapıcaz böyle yapıcaz diye ama hiçbirsey yapmadılar. sonra bana verelim tazmınatını çık dedıler kabul etmedım ancak agrılarım artmaya basladı 4 fıtık cıktı canıma tak dedi ve dayanamayıp rahatsızlıgımdan ötürü diyerek istifa dılekcesı doldurup tazmınatımı alıp ayrılmak zorunda kaldım oysaki ben bu iş yerınde özürlü kadrosunda çalısıyordum. ilginize şimdiden tesekkur ederim.