Cevap: Dul Aylığı Alabilirmiyim
Reddi miras yapılması yetim maaşı alınmasına engel değildir. Babanız babaanneniz üzerinden malülen emekli olmamıştır. sadece onun sağlık sigortasından faydalanmıştır.
Babanız üzerinden yetim maaşı almanız babaannenizin maaşını etkilemez.
Buradan hiç teferrruata girmeden SGk ya gitmenizi Babanızın durumunuzu öğrenmenizi ve Yetim maaşı talebinde bulunmanızı öneririm.
Alıntı:
Robinson_Crusoe rumuzlu üyeden alıntı
Yardım için güncel,
Öncelikle SGK na giderek babanızdan dolayı yetim maaşı alıp alamayacağınızı sorgulayarak , kendi kendinize yardım etmeye ne dersiniz?
Babanızın ödenmiş prim gün sayısı, yeterli olup olmadığı vs bilgilerini, yetim aylığı bağlanıp bağlanamayacağını sadece kurumdan öğrenebilirsiniz.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle SGK na giderek babanızdan dolayı yetim maaşı alıp alamayacağınızı sorgulayarak , kendi kendinize yardım etmeye ne dersiniz?
Babanızın ödenmiş prim gün sayısı, yeterli olup olmadığı vs bilgilerini, yetim aylığı bağlanıp bağlanamayacağını sadece kurumdan öğrenebilirsiniz.
Teşekkür ediyorum yardımınız için ben durum biraz çetrefilli olduğundan buraya yazmıştım, yoksa ben de kuruma gitmeyi biliyorum.
Çetrefil, kuruma olan borçta ve prim gün sayısında.
Prim gün sayısını öğrenebileceğiniz tek adres kurum.
Alıntı:
Robinson_Crusoe rumuzlu üyeden alıntı
Teşekkür ediyorum yardımınız için ben durum biraz çetrefilli olduğundan buraya yazmıştım, yoksa ben de kuruma gitmeyi biliyorum.
Teferruata girmeyelim dedim ama; buradan 100 sayfa bilgide versek kuruma gittiğinizde ne olacağını bilemeyiz. Muhtemelen borçlu olduğu primlerin tamamı veyz bir kısmı ve prim borçları silinmiş olabilir. Kalan günleri yetermi yetmezmi o belirsiz.
sigortalı olarak çalıştığınız sürece babanızdan dolayı yetim aylığına müstehak olamazsınız. reddi miras yapmış olmanız sgkdan size bağlanacak aylıklarda hak sahibi olma durumunuzu etkilemez. babanıza yaşlılık aylığı bağlanmamış olsa bile örneğin askerlik borçlanması yaparak ya da bağ kurlu geçen sürelerin geriye dönük olarak primlerini ödeyerek size aylık bağlanması için yeterli olacak hizmet süresi - prim gün sayısı bileşenine ulaşabilirsiniz. sgkdaki memurlar sizi bu anlamda aydınlatamayabilir (kendileri de tam bilgiye sahip olmadıklarından, uğraşmak istemediklerinden vs.) dolayısıyla benim size tavsiyem konuyu sosyal güvenlik uzmanına danışmanız..