Ödenmiş borcu KKB'ye ödenmemiş olarak bildiren banka...
Herkese iyi forumlar...
Olayın detayını şu aşamada genel bir konuda paylaşmak konusunda tereddütüm var.. O yüzden temsili bir anlatım seçeceğim...
Bir bankadan kullanılan kredili ürünlerle ilgili müşteri adli takibe alınır. Müşteri ödemeyi yapar. Ama banka KKBye bu ödemenin yapıldığını bildirmez.. Müşteri durumdan seneler sonra haberdar olur. Banka tabii ki düzeltmeyi yapacaktır ama müşteri daha fazla ne yapabilir?
Bu konuda yetkin avukat arkadaşlardan cevap bekliyorum...
Cevap: Ödenmiş borcu KKB'ye ödenmemiş olarak bildiren banka...
konu günceldir ve halen cevap arayışlarım sürmektedir...
Bankalar birliğine, bddk ya şikayet edebilirsiniz çok çok.
Bankaya tazminat talebinde bulundum, bana zararınızı kanıtlayın dediler... Ben 90 gün gecikmede bulununca beni adli takibe sokan banka 900 günlük gecikmesinden yırtabilir mı böyle? Mahkemeye gitmek cevabınızdan anladığım kadarıyla çok mümkun değil. Öyle mı?
Bankanın söylediği doğru zararınız varsa kanıtlamalısınız yoksa zor.
Peki Engin bey, zararın kanıtı nasıl olur? Ben bankaya da sordum bir cevap veremediler... Misalen bir şirketse soz konusu olan zarar faturası mı keser bankaya? Şahıs olarak ben, bankanın benim KKB sicilimi 3 yıl bozuk tutmasının zararını somut olarak nasıl delillendirebilirim? bu konuda bana özelden de ulaşabilirsiniz.. Teşekkür ediyorum...
Bir zararınız olsaydı delillendirirdiniz demekki yok :)
Mesela bankanın bir hatasından benim bir zararım olmuştu. Doğalgaz faturasını yatırmadığı için doğalgaz şirketi bana gecikme faizi uygulamıştı. Banka, ben söylemeden "uygulanan faiz ne kadar ise bildirin, hesabınıza yatıralım" dedi. 40 kuruş muydu neydi o yüzden bildirmedim ama banka ödeme yanlısı olmasaydı kesinlikle o 40 kuruşu tahsil ederdim :)