Mİras Üzerİnde vasİİ nİn hakki
Merhaba, Babam şizofreni hastası %77 raporu var 15 senedir ayrı yaşıyoruz. Babamın emekliliğini 3 sene önce yaptım. Kardeşleriyle aynı binada yaşıyorlar o nedenlede kardeşi bakıyor yemeğine ilaçlarına. Yasal yoldan vasii olarak belirlemiş sanırım kendisini. Benim düşündüren Bina pay edildiğinde amcam vasii olarak gözüktüğünden. Bizim hakkımız olan babamın mirasına ortak veya miras payını alabilirmi ? veya Vefatından önce üzerine olanları bizden habersiz üzerine almışta olabilir. Bu konuda nasıl bir itirazda bulunabiliriz. Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.
Cevap: Mİras Üzerİnde vasİİ nİn hakki
Yardımcı olcak kimse yokmu lütfen ilgilenirmisiniz...
Babanıza vasi olarak atanan kişi babanızın mirasçısı değildir,
babanız hayatta iken mallarını vasi kendi üzerine geçirmişse,
şu anda babanız hayatta olduğundan bir miras sözkonusu olmadığından , mirasla ilgili yapabileceğiniz herhangi bir şey yok.
Ancak gene de atanan vasi nin hesap vermesi gereken kurumlar var, oradan takip edilir zaten yaptığı tüm işlemler
Öncelikle çok teşekkür ederim. Vasi nin yaptığı işlemleri sorgulayabileceğim kurum hangisidir. E-devlet şifresi alsam ordan takip edebiliyormuyum ?
Alıntı:
ibrahime rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle çok teşekkür ederim. Vasi nin yaptığı işlemleri sorgulayabileceğim kurum hangisidir. E-devlet şifresi alsam ordan takip edebiliyormuyum ?
Bildiğim kadarıyla öyle bir imkan yok e devlet işlemleri arasında.
Vasi atanan kişi, atamayı yapan mahkemenin genel gözetimi altında yapar vasiliğini.
Sulh hukuk mahkemsinde şikayette bulunarak denetlenmesini isteyebilirsiniz.
Erdoğan bey, Son olarak Babam şizofren hastası olduğundan hayatta olmasının ve vasisinin bizden habersiz işlem yapma yetkisinin olmaması gerektiğini düşünüyorum. Yani taşınmazları akıl hastası birinin üzerinden istediği şekilde oynayamaması veya yazılı olarak bütün haklarının ona teslim ettiğine dair bir dilekçe yazdırılıp imza da atılmış olabilir. Bu tür işlem yapılmışsa bile geçerliliği nedir ? (Annem halen resmiyette eşi olarak gözüküyor. )
Alıntı:
ibrahime rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba, Babam şizofreni hastası %77 raporu var 15 senedir ayrı yaşıyoruz. Babamın emekliliğini 3 sene önce yaptım. Kardeşleriyle aynı binada yaşıyorlar o nedenlede kardeşi bakıyor yemeğine ilaçlarına. Yasal yoldan vasii olarak belirlemiş sanırım kendisini. Benim düşündüren Bina pay edildiğinde amcam vasii olarak gözüktüğünden. Bizim hakkımız olan babamın mirasına ortak veya miras payını alabilirmi ? veya Vefatından önce üzerine olanları bizden habersiz üzerine almışta olabilir. Bu konuda nasıl bir itirazda bulunabiliriz. Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.
Türk medeni kanunu nun vesayeti düzenleyen 3. kısmını ( 396.maddeden itibaren)
incelemenizi öneririm.