Yargıtay Kararı şimdi ne olacak
selamlar,
Yargıtaydan dosyam geldi tebliğ daha edilmedi ben direk avukatımdan kararı aldım. kazandığım davayı o kadar altı boş sebeplerden esastan bozmuşlar ki şaştım kaldım . bundan sonra ne olacak karar çok uzun olduğu için en sonda yazan maddeyi yazacağım. isteyen olursa özelden kararın tamamını gönderebilirim..
5510 sayılı yasanın 59\2 maddesi gereğince kurumun denetim ve kontrol ile görevlendirilmiş memurları tarafından düzenlenen tutanak içeriğinin deaksi ispat edilemediğinden, davanın reddi gerekirken mahkemece davanın kabulüne karar verilmesi; usul ve yasaya aykırı olup, bozma nedenidir.
o halde davalı kurum vekilinin bu yönleri amaçlayan temyiz itirazları kabul edilmeli ve hüküm bozulmalıdır.
sonuç: hükmün yukarıda açıklanan nedenlerle Bozulmasına oybirliği ile karar verilmiştir.
avukatım bana karar bozulmuş mahkeme oturumda kararı kabul ederse davayı kaybetmiş olacaksın dedi. sizce ne yapmam gerekir saygılar.
Cevap: Yargıtay Kararı şimdi ne olacak
konu güncel dostlar lütfen görüşleriniz benim için çok önemli. saygılar sevgiler..
Karar düzeltme yolu açıksa Yargıtaya karar düzeltmeye gidilebilir. Eğer açık değilse, mahkeme %99 Yargıtay kararına uyar ve davayı reddeder. %1 ihtimalle sebep varsa kararında direnir, dosya Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'na gider.
Mahkeme Yargıtay kararına uyacağı için %99.9 davayı kaybetmiş oluyorsunuz. Yapacak başka bir şey yok.
Konuyu yanlış yere açmışsınız.
anladım karar düzeltme yolunun açık olup olmadığını nereden anlayacağım.
saygılar