Kredi kartımla 2500 tl harcama yapılmış
Selamlar ilk defa başımza böyle bir iş geliyor. Dün gece Akbank axess kredi kartından 3 kere onaylı harcama yapılmış. Toplam 2500 tl civarı. Öğrenir öğrenmez bankayı aradık işlemleri şüpheli buldukları için kartı iptal etmişler. Harcamalar amerikada bir havalaanındaki shoptan yapılmış. Bilgimizin olup olmadığını sordular, harcama itiraz dilekçesi gönderin dediler. İnternet alışverişlerinde ele geçirilmiş olabileceğini söylediler. Ezberledikleri 3-5 cümleyi tekrarlamaktan başka bir şey söylemiyorlar. Durumun akıbetini soruyorum gene aynı cümleler. Tek dertleri kart iptal oldu diye yenisini göndermek.
Anlayamadığım olay bilgiler internetten ele geçirildiyse nasıl markette kullanılabiliyor? Sahte kart mı basmışlar şifreyi nasıl biliyorlar? Şimdi itiraz dilekçesi vericez başka yapmamız gereken bir şey var mıdır? ilk defa böyle bir şey başıma geldiği için pek bir şey bilmiyorum. Sabahtan beri internette araştırıyorum benzer olayları genelde çoğu kişi parasını geri almış ama bankayla olan görüşmeler hiç iç açıcı değildi sanki parayı bize havale edecekler gibiydi konuşmalar. Zaten asgarisini zor ödüyoruz başımıza gelen işe bak.
Cevap: Kredi kartımla 2500 tl harcama yapılmış
Telaşlanacak bir durum görünmüyor. Banka da durumun farkına varmış, hatta kartı iptal edip size de durumu bildirmiş. Ayrıca ne yapacağınızı da söylemiş.
Bankanın söyledikleri dışında bir şey yok. "ezberledikleri 3-5 cümle" sizin için tam olarak yeterli. Başka bir şeye ihtiyacınız yok. En kısa zamanda gidip harcama itiraz dilekçesi verin ve eski kartınızı imha edip atın. Yani kartınız geldiğinde de internette güvenli olmayan yerlerde kullanmayın.
Cevap: Kredi kartımla 2500 tl harcama yapılmış
Her türlü saçmalık ve adaletsizlikle karşılaşılabilen bir ülkede yaşadığımız için ben şahsen bu tip durumları telaşlanacak ya da telaşlanmayacak durum diye ayıramıyorum siz öyle diyorsunuz umarım öyledir.