Hesabıma bloke konmuş. icralık olmuş.
arkadaşlar ben bugün bankaya gittim para çekecektim. hesabımda para olduğu halde paramı çekemedim. bankaya gittim sordum hesabıma bloke konmuş. icranız var dediler. bende araştırdım benim yaklaşık 10 sene önceki bir davam vardı. o sonuçlanmış. yaklaşık 20 bin liralık borcum varmış. yalnız bana dava sonuçlandığına dair tebligat gelmedi. icra dairesindeki kişi tebligat gelmeden haciz konamaz dedi. şimdi ben ne yapayım tebligat gelmesini bekleyeyim mi. borcu hemen ödemek istemiyorum. maaşımdan kessinler istiyorum. eğer parayı ödemezsem eve haciz gelir mi. benim üzerimde şuan bana ait hiç bir şey yok. paralar eşimin hesabında ona haciz gelme gibi bir durum olurmu. cevaplarsanız çok sevinirim
Cevap: Hesabıma bloke konmuş. icralık olmuş.
Mernis adresiniz güncel mi? Mernis adresinize tebligat yapılıp evrak muhtarlığa bırakılmış olabilir. Bu tebligat usulü geçerlidir. Ödemezseniz alacaklı istediği zaman evinize hacze gelebilir. Evinize her geldiğinde de yapılacak tüm masraflar sizin borcunuza eklenir. Bu borçlara sürekli olarak faiz işler. İşverenlerin çoğu maaşına haciz gelmiş kişilerle çalışmak istemezler. yapabileceğiniz en iyi şey, alacaklı avukatı ile görüşüp bir orta yol bulmanızdır.
en kısa zamanda avukatla görüşüp çıkar yol bulmanız sizin menfaatinize olacaktır. kolay gelsin
arkadaşlar çok sağolun cevaplarınız için. mernis adresime baktım güncel. internette baktım benim bir tazminat davası vardı ocak ayında sonuçlanmış. 2 gün öncede maaş kartıma bloke konmuş. bana daha tebligat gelmedi. gelmeden nasıl icraya verirler. ayrıca eve icra gelmeden öncede tebligat göndermeleri gerekmiyor mu. birde eşimin maaşına da el konmaz değil mi.
Davada vekille temsil edildiyseniz tebligat vekile yapılmıştır.
İcra müdürlüğünden dosyaya bakabilirsiniz.
Alacaklı maaşınızdan kesinti yapmak zorunda değil, dilerse banka hesabınıza dilerse borca yeter miktarda tüm malvarlığınıza haciz koydurabilir.
vekille temsil edilmedim. avukat acaba vekil mi oluyor. eve haciz gelmesini istemiyorum ama maaşımdan 1/4 oranında kesilme gibi bir durum olurmu yoksa hepsini mi keserler. ayrıca eve haciz gelmeden önce ödemenizi yapmazsanız eve hacize geleceğiz diye ayrıca bir tebligat daha yaparlarmı. kusura bakmayın bu konularda pek bilgim yok. saçma sorularım varsa hoş görün
Siz bir avukatla anlaştırysanız avukat sizin vekiliniz, siz avukatınızın müvekkili olursunuz. Sorunuzun cevabı: Evet, vekiliniz diye kastedilen sizin avukatınızdır.
Alacaklı, bankadaki tüm hesaplarınıza, maaşınızın dörtte birine haciz koyup bu meblağ borcu ödemeye yetmiyorsa ayrıca eve hacze de gelebilir. Eve hazce gelinmemesinin yolu borcun tamamını ödemektir.
eve haciz gelmeden önce bize haciz geleceğine dair bir bilgilendirme gelir mi yoksa hiç hacize geleceğiz demeden direkt olarak gelirler mi