Hukuki alacağını tahsil etmek amacıyla yağma yapma
syn avukat kardeşim size bir şey danışmak istiyorum kurban bayramından önce 1 kurbanlık ve birde sütlü keçi diye doğumuna 1-2 ay olan keçi aldım sütlü keçiyi alırkrn mal sahibine dedimki ben bu keçiyi çocuklarıma süt için alıyorum dedim ve mal sahibi de sütlü diyerek malları aldım ama keçiyi bir hapta sonra veterinere gösterdim bu keçi süt vermez dedi ve bende mal sahibini aradım ve malını ya gel al yada ben getireyim dedim yok dedi ben malı gelip almam dedi o düzelir dedi ve ben malı alırken 100 tl kapora verdim kalan 1000 tl ocak ayının 10 vereceğimi belirtmiştim ve keçi malı aldıktan 1,5 ay sonra doğum yaptı ve yavrusu ana karnında zehirli isal olmuş ve doğduktan 2 gün sonra öldü ve keçi sütlü den mişti keçi ama 1 su bardağı sütü zor veriyordu bende mal sahibi aradım dedim ki kardeşim malın dediğin sütü vermiyor ya gel malını al yada sana 450 tl veririm dedim yok olmaz dedi malıda almam 450 tl dedi ve sonra da bana dediği ifade aynen şöyle anlaştığımız 1000 tl parayı eşşek gibi vereceksin dedi bana ve ertesi gün babası ve kardeşi çalıştığım iş yerini basıp benim dayı dedim şu kurbanlığın kalan parası ve kabul edersen sütlü keçine 450 tl veririm yoksa malını al dedim ama mal sahibinin babası ve kardeşi ben kurabalığın parasını verirken oğluda elimden tutup gırtlağıma sarıldı ve elimdedeki 2000 tl paramı gaspetti ve babasına dedimki dayı paramı ver polisi ararım dedim git kimi ararsan ara kimse bir şey yapamaz dediler bize dediler ve polisler gelmeden iş yerimi terkedip gittiler ve polisler geldi benim dükkanımı basıp beni darp edip paramı gasp edenler polis gelmeden kaçıp gittiler ve bende karakola gidip şikayetçi oldum karakolda polisler paramın 1500 tlsini alıp geri bana verdiler ve ben ifademi aynen böle anlatıp kakoldan ayrıldım ve 1 ay sonra mahkemeden bana çağrı kağıdı geldi bu şahısların elinde herhangi bir belge yok bende alacağı olduğuna dair ne yapmam gerekli mahkeme günü 30-06-2014 saat 09:40 osmaniye 3. sulh ceza mahkemesi davanım mevzuu : hukuki alacağını tahsil etmek amacıyla yağma yapmak şeklinde belirtiliyor benim ne yapmam gerekiyor bu şahıslardan davacı olup ceza alması ve manevi tazminat talebinde bulunmak istiyorum bana bir yok gösterebilirmisiniz
Cevap: Hukuki alacağını tahsil etmek amacıyla yağma yapma
Olanı biteni dürüstçe gidip anlatacaksınız şikayetçi olacaksınız söylenecek çok bir şey yok geçmiş olsun inşaallah bir daha karşılaşmazsınız bu tür olaylarla.