Denetimli serbestlik sürecinde araçta uyuşturucu yakalatmak.
Merhabalar;
Bundan birkaç ay önce iki arkadaşımla birlikte araçta seyahat ederken polisler tarafından durdurulduk. Ben arka koltukta oturuyordum diğer iki arkadaşımda biri sürücü diğeri yolcu olarak ön koltukta oturuyorlardı. Polisler tarafından aracımız arandı ve torpido gözünde yaklaşık 3gr. Miktarında esrar maddesi bulundu. Karakola götürüldük ve tutanak tutuldu. Mahkemeye sevk edildik. Verdiğimiz ifadelerde hepimiz esrar maddesinin bize ait olmadığını beyan ettik. Fakat benim esrar maddesi kullanımından denetimli serbestlik kararım var ve bu süreç hala devam ediyor. Diğer iki kişinin adli sicilleri temiz ve böyle bir suça önceden karışmamışlar.
Öncelikle sorum şu;
Mahkemeye çıktığımızda savcının sorduğunda da ifademizde kabul etmeyeceğiz. Araç, sürücü koltuğunda oturan arkadaşımızın aracı ve madde torpido gözünde bulundu. Savcı bu durumda maddenin kime ait olduğuna karar verebilir ?
Eğer bana kalırsa benim denetimli serbestlik sürecinde yakalanmam yüzünden bu bir ihlal sayılır mı ?
Karar verilirken aracın torpido gözünde bulunması ve benim arka koltukta olmam kararın benim lehimde gelişmesine sebep olur mu yada gelişmesi için nasıl bir ifade kullanmalıyım?
Yardımlarınız için Şimdiden teşekkür ederim
İyi Çalışmalar, Kolay Gelsin..
Cevap: Denetimli serbestlik sürecinde araçta uyuşturucu yakalatmak.
Ne zaman cevap verirsiniz acaba ?