Hakaret davası açabilir miyim geçerli şikayet mi
merhabalar bir arkadaş bana bir yıl önce borç verdi ve bana da ne zaman istersen öde dedi şimdi de parayı bir gün içinde getir diyor.Ben de ne zaman istersen ver dedin dedim elimde yok dedim iki üç ay sonra öderim dedim.Tabi kabul etmeyip bana sen nasıl bir insansın,hakkım haram olsun,yazıklar olsun vicdansız,nasıl bir haysiyete sahipsiniz kelimelerini kullandı bu sözler mesaj olarak kayıtlı hakaret davası açsam kazanma imkanım olur mu teşekkürler ya da bunlar hakaret sayılmıyor mu
Cevap: Hakaret davası açabilir miyim geçerli şikayet mi
Bu kelimelerin hiçbiri suç teşkil etmiyor, suç duyurusunda bulunsanız dahi takipsizlikle sonuçlanacaktır.
teşekkürler cevaplarınız için peki hakaret sayılması için ille de küfür mü gerekli veya hangi kelimeler hakaret içerir teşekkürler
Hakaret içeren kelimeler de olsa tahrik unsuru (parasını ödememeniz) olduğundan bir şey olacağını zannetmiyorum.
cevabınız için teşekkür ederim fakat ben kendisinden isterken borç o da bana verirken ne zaman istersen öde dedi mesajlarda kayıtlı şimdi de istiyor her ne olursa olsun ben borcumu inkar etmedim ki ona bana bu hakaret ve tehditi yapıyor yani buradan bir şikayet hakkım olmaz mı olursa da bir sonuç çıkmaz mı teşekkürler,
adam gerekeni yapacağım,diyerek tehdit ediyor beni bir de.
"adam gerekeni yapacağım,diyerek" bu cümlede tehdit suçu var mı sizce?
Gerekeni yapacağım diyerek belki ilamsız icra dosyası açacak (eğer borç verdiğine dair bir belge varsa) yada suç duyurusunda bulunacak.
Hiçbir sonuç elde edemezsiniz, ortada bir suç yok çünkü.
Alıntı:
barut1899 rumuzlu üyeden alıntı
adam gerekeni yapacağım,diyerek tehdit ediyor beni bir de.
Bu sözden nasıl bir tehdit algıladınız??
Çükünü kesecem anladı heralde kaç yaşındasınız siz bakayım?
Diğer açtığınız tüm konulara bakıldığında;
iranda yaşıyorsunuz, almanyadan para gönderiyorsunuz, çeşmedeki babanızın babasından miras kalan arsadaki payınızı satıyorsunuz, ev sahibinizle icralık oluyorsunuz, resmi belgede sahtecilik iddiasıyla dava açılıyor hakkınızda...
Sİzce de çok karışık değil mi bütün bunlar??
Satış yapıyorsunuz( ki henuz 1 yıl geçmemiş) , karşılığında para alıyorsunuz,
1 yıl önce borç almışsınız ama ödememişsiniz,ve öde artık dendiğinde ama ne zaman ödersen demişti diye kendinizi haklı bulmaya çalışıyorsunuz.
Aldınız mı borcu? Aldınız.
Elinize para geçti mi? Geçmiş.
niye ödemekten kaçıyorsunuz ??
garip??
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Diğer açtığınız tüm konulara bakıldığında;
iranda yaşıyorsunuz, almanyadan para gönderiyorsunuz, çeşmedeki babanızın babasından miras kalan arsadaki payınızı satıyorsunuz, ev sahibinizle icralık oluyorsunuz, resmi belgede sahtecilik iddiasıyla dava açılıyor hakkınızda...
Sİzce de çok karışık değil mi bütün bunlar??
Satış yapıyorsunuz( ki henuz 1 yıl geçmemiş) , karşılığında para alıyorsunuz,
1 yıl önce borç almışsınız ama ödememişsiniz,ve öde artık dendiğinde ama ne zaman ödersen demişti diye kendinizi haklı bulmaya çalışıyorsunuz.
Aldınız mı borcu? Aldınız.
Elinize para geçti mi? Geçmiş.
niye ödemekten kaçıyorsunuz ??
garip??
Tam bir soruşturma dosyası gibi forumdan deliller toplamışsınız Erdoğan Bey. Bu dikkat ve özeni takdir ettim açıkcası.