daha önce sabıkam yok..biri beni küfür ettiğim gerekçesiye sikayet etse hapis cezası alırmıyım..yada 5 bin tl gibi hapis cezası..
Printable View
daha önce sabıkam yok..biri beni küfür ettiğim gerekçesiye sikayet etse hapis cezası alırmıyım..yada 5 bin tl gibi hapis cezası..
Küfür ettiğiniz delillerle ispat edilirse ceza alırsınız. Tahrik varsa küfüre karşı küfür ettiyseniz bazen ceza varmeyebiliyorlar. verseler dahi Para cezasına çevrilmesi durumunda minumum 1500 Tl civar Adli para cezasıı olur. Sabıkanız olmadığından muhtemelen Hüküm açıklanmaz. Ama küfür ettiğiniz kişi bundan hariç size tazminat davası açar ise tazminat ödemek zorunda kalabilirsiniz.
aslında olayı şöyle anlatıyım..bi spor takımının mağazasında o takımın yöneticisini gördüm uzaktan, yanımdaki arkadasıma bak yöneticimiz dedim arkadasım inanmayınca lafın gelişi, hani inanması maabında küfürle karısık evet o kendisi dedim.. bunu güvenlik neden küfür ediyosun ucu ona dokunuyor dedi.anlamadım.yüzüne karsı etmedim direk olarak kesinlikle ona karsı değil yani kötü niyetim yoktu :( lütfen yardım edin öğrenciyim yüklü para cezasını nasıl öderim ben yada hapis falan :((
düşüncelerinize ihtiyacm var arkadaşlar :(
Endişelenecek bir durum olmadığını düşünüyorum. Ola ki bir mahkeme olursa kesinlikle gitmemzlik etmeyin, durumu orada da anlatın, amacınızın tahkir olmadığına davacıyı ve hakimi ikna etmeniz durumunda bir şey olmaz, ikna edemezseniz ceza alsanız da çok büyük ihtimalle HAGB verilir.
Hakaret kime ve neye edildiğine göre farklı cezaları olan bir suç. Çeşitli ihtimallere göre cezaları şu makalede bulabilirsiniz.
Merak etme bişey olmaz.