Senet ile borçların tahsilatı sorunu
Bir işletmeci ile yani vergi levhası olan bir şahıs ile bir başka firmayı buluşturarak yani aracı olarak iş yapmalarını sağladım.
Buna istinaden işletmeci bana 800 bin tllik senet verdi bu senedin yanında kendi rızası ile çeki bana verdigine dair yazı ve ayrıca bu paranın yapılan işin komisyonu olarak bana verdiğini beyan eden yazıda mevcut,
Şimdi iletmeci senet gününde parayı ödemedi senet günü 14/03/2014 cuma günüdür.
Ben hukuki olarak ne yapabilirim.
Bu senedi nasıl tahsil edebilirim?
Ayrıca üstüne mal mülk yoksa bu kişinin senet çöpmü olur.
Teşekkürler
Cevap: Senet ile borçların tahsilatı sorunu
Senedi ve eklerini avukata götürüp verin senedin tahsilinin sadece borçlunun kayıtlı malları üzerinde tahsil var diye bir şey yok 3.şahıslarda işletmelerde hak ve alacaklarının haczi de mümkün.
Bir tüccardan 2,5 sene önce 500 lira para aldım ve bana senet imzalattı parayı ödedim ama seneti almadım sonra mal alış verişine başladık borcum vardı borç karşılığı senet ciroladım sonra senet sahibi parayı bana verdi bende tüccara verdim seneti yine almadım sonra bankadan protesto geldi 8500 tl lik ilk imzaladığım seneti doldurmuş 8500 lira diye kendisine gittim bu kadar borcum yok benim sana 2150tl borcum var dedim önüme 5000 tl lik senetide çıkardı avukata gittim avukat halledicez diyor ama korkuyorum uykularım kaçıyor artık o senetin üstündeki imzadan bile emin değilim ve tc kimlik nomun 1 sayısı farklı olarak doldurmuş ve soy ismimin son harfi eksik sizce ne olur şimdiden teşekkürler verdiğiniz bilgiler için
Avukat halledicez dediyse hallet sen rahat uyu avukat rahat uyumaz çünkü bakın saat kaç sorunuza cevap veren bi avukat :)
Çok teşekkür ederim ama içim hiç rahat değil ben kendimi hata yapmam diye bilirdim ama öyle hatalar yapmışım ki hala aklım almıyo sizce bu konu halledilebilirmi yoksa eve haciz getirtebilir mi..
Yanıtlar için teşekkürler bugün avukata gittim senetle ilgili borçlunun üzerine hiçbir mal varlığı gözükmüyor çok bişey çıkmaz dedi ama sizin yorumunuz nedir?
Ben şunu öneririm senedin bir kısmını icraya koyun hatta ihtiyati haciz olsun atıyorum 10 bin lirasını masrafı az olur bütün bankalara ve iş yaptığı firmalara kişilere haciz ihbarında bulunursunuz bir şey çıkarsa geri kalanı için de icra takibi yaparsınız.
Sayın engin oğuz çok teşekkür ederim ilginize sizden ricam aşagıdaki linkteki konu ilgili görüşleriniz nelerdir?
Çok teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim
https://www.hukuki.net/showthread.php...e-evi-terketti
merhaba ,
benim cok büyük bir sorunum var. tam tarihini hatırlamıyorum ama yaklaşık 3-4 sene önce antalyada bir otelde bulunan içinde çok az bir mal olan bir butik dükkanının kiralamak istedim. yaklaşık 15.000 dolar tutarında bir senet imzaladım ve aynı gün çevredeki tanıdıkların ve esnafın seni kandırmış orası iş yapmaz birde bu rakam neredeyse edeceğinin 10 katı demesi üzerine aynı gün gidip dükkanı alamayacağımı gücümün bu senetleri ödemeye yetmeyeceğini belirttim ancak o artık vazgeçemezsin anlaştık artık deyip geri çekildi. senetlerimide vernedi. bende çocuksu davranıp dükkanıda bıraktım aynı gün iyi sen bilirsin diyerek senetleride bıraktım. bu kadar vicdansız olamaz diye düşünmüştüm. ancak o şahıs senetleri avukata verip yıllardır büyük bir çabayla para biriktirip aldığım va hatta birazda borcu kalan arabama haciz koymuşlar. avukatı aradım durumu anlattım. oda ancak şikayetçi olan şahsın ona yetki vermesi durumunda haczi kaldırcağını sadece işini yaptığını belirtti. ancak o şahısta vazgeçme gibi bir niyet yok. hiç bir şekilde ne para nede mal aldığım bu senetlere karşılık 30-40 bin gibi paralar istiyor. çok zor durumdayım ne yapmalıyım ?