Kiracım sözleşme tarihinden önce evi terketti
Merhabalar benim kiracım aralık ayında eşyalı olarak kiraya verdigim evimde oturmaya başladı fakat 14.03.2014 tarihinde bana telefon açarak ben istanbula gidiyorum hastaneye yatıcam lazım olan kadar esyamı aldım anahtarı komsuya bırakıcam bişey olursa bakarlar diye beni aradı.
Kiracım ilk ay hariç geri kalan aylar kirasını ödemedigi için şüphelendim ve evin önüne gittim karşılaştıgım manzara evin önünde nakliye arabası mevcuttu.
Aramızda konuşmaya başladık orada itiraf etti başka ev tutmuş arkadaş evi boşaltıyordu.
Alacak konusunda anlaşamadıgımız için polis çagırdık polis durumu dinleyip evi kontrol etmemde yardımcı oldu ve polis eşliginde eve girerek kontrolünü sagladım lakin herhangi bir tutanak tutulmadı.Polis haricinde yanımda 3 kişide şahidim mevcuttu.
aynı gün akşam beni arayarak evde çantasını unuttugunu ve benim alarak getirmemi istedi tabiki özel bir eşyası oldugu için ben eve girip çantasını almak istemedim polis ile birlikte gel al dedim ayrıca telefonda bana olan borcunu ödemesini istedim.
Ertesi gün beni polise telefonda tehdit etti diyerek şikayet etmiş gidip gerekli ifadeyi verdim elinde bir kanıt olmadıgı ve tehdit etmedigim ayrıca telefon görüşmelerim sırasında yanımda hep iki kişinin olması kaynaklı bu şikayeti dikkate almıyorum bile.
Benim sorum şu olacak ben şuanda kontrot süresi dolmadığı için ve evde çantamı unutum iddası olduğu için evime giremiyom kiraya veremiyorum izleyecegim yasal yol nedir?
Elimde sözleşmem ve kiracımın imzaladığı senedimde mevcuttur.
Teşekkürler
Cevap: Kiracım sözleşme tarihinden önce evi terketti
Bence çağırın kiracınızı evi tahliye edip anahtarı verdiğine dair tutanak tutun imzalayın sonra çeksin gitsin borcu için icraya verirsiniz.
İlginize teşekkürler lakin arkadaş çağırmama ragmen gelmiyor ayrıca evin içinde çantası olduguna da inanmıyorum.
Avukat arkadaşlardan biri yanında şahitlerle girip varsada eşyasını toplayarak polise teslim edin oradan alsın ayrıca aranızdada tutanak tutun herhangi bir dava açacak olursa sıkıntı yaşamazsın diyor sizce bu şekilde yapmalımıyım
Polis bu işlere müdahil olmaz genelde oluyorsa ne ala.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Polis bu işlere müdahil olmaz genelde oluyorsa ne ala.
Evet polis karışmıyor ama kiracımda gelip kalan eşyalarıda almıyor iş inada bindi anlıyacağınız kirada vermiyor bende evi ne kiraya nede satabiliyorum izlemem gereken en hızlı yol hangisidir bilgilendirmenizi rica ederim.
Teşekkürler
Sulh hukuk mahkemesinden kiracınızın evi tahliye ettiğini ancak anahtarı teslim etmediğini eve keşif yolu ile gelinip durumun tespit edilmesi için müracaatta bulunabilirsiniz.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Sulh hukuk mahkemesinden kiracınızın evi tahliye ettiğini ancak anahtarı teslim etmediğini eve keşif yolu ile gelinip durumun tespit edilmesi için müracaatta bulunabilirsiniz.
Teşekkür ederim yanıt için ama kiracım anahtarını teslim etti zaten kaçarken yakaladım o yüzden verdi anahtarları lakin iki saat sonra arayarak eşyam kaldı diyerek işi inada bindirdi birşey farkedermi.
Ayrıca ben izmirde oturuyorum evim didimde didim mahkemelerinde yapıcam işlemi değilmi bu iş için avukat tutmam gerekirmi.
bu işlem nekadar zamanda sonuçlanır ayrıca sonuçlanana kadar eve girmem doğru degil değilmi.
Teşekkürler
Evet evin bulunduğu yer mahkemesine müracaat etmelisiniz eve yanlız girmeseniz iyi olur.
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için son olarak avukatsız yapabilirmiyiz ve ortalama sonuçlanma süresi nedir acaba kolay gelsin.
Becerebilirseniz avukat şart değil bir haftada olabilecek bir şey.