İki kişi arası ticaret ortak yapmak ve dolandırılmak ve şikayet
merhabalar cevaplarınız için şimdiden siz değerli site yönetimi ve üyelere teşekkür ederim sağolun,
Sorum şöyle,
Bir arkadaşım ile görüşürken oturup kalkarken zor durumda olduğumu biliyordu ve benim imkanım olmadığı için ekonomik mobilya işimi kendi işimi yapamıyordum arkadaşım durumu sorarken bana ben de işimi anlatıyordum fakat hiçbir zorlama ve baskı olmadan sadece kendi isteğiyle bana destek olacağını para vereceğini ve kendisini de ortak etmemi istedi ben de kabul ettim ve vereceği 25.000 tl iş için karşılığı kendisine teminat olarak senet vereceğimi söyledim istemedi almam dedi şimdi ise taksitli yaptığımız satışlar olmadı yolunda gitmedi ve parayı veren yarı yarıya ortağız diyen adam yazılı kağıt var aramızda kendi isteğimle verdim diye şimdi de benden 25.000 tl yi bir gün içinde istiyor yoksa dolandırdın diye şikayette bulunacağım diyor durum anlattığım gibi acaba bu durumda şikayette bulunsa ben dolandırıcılıktan ceza alır mıyım dava açılır mı hakkımda.ben birşey istemedim kendi söyledi bana işler yürümedi sadece...iki takım koltuk kaldı satamadım koyduk depoya duruyor sat ver diyor peşin satamadım kimse almıyor şimdi bana ne olur teşekkürler
Cevap: İki kişi arası ticaret ortak yapmak ve dolandırılmak ve şikayet
Saygıdeğer site yöneticileri ve üyeleri biliyorum ki her soruyu cevaplama zorunluluğunuz yok fakat bu soru benim için çok önemli bir yardımcı olursanız çok sevinirim ALLAH razı olsun
Yazdığınız yazıyı birkaç defa okudum ama alamadım. Cümlelerin sonuna nokta koymazsanız hangi cümlenin nerede bittiğini sadece siz bilirsiniz. Dışarıdan okuyan birisinin anlaması çok zor. Bir yazılı kağıt vermiş birisi birisine ama nedir o kâğıt? Ne yazıyor üstünde? Kim kime verdi?
merhabalar cevaplarınız için şimdiden siz değerli site yönetimi ve üyelere teşekkür ederim sağolun,
Sorum şöyle,
Bir arkadaşım ile görüşürken oturup kalkarken benim zor durumda olduğumu biliyordu iş konusunda işsizdim. ve benim imkanım olmadığı için ekonomik mobilya işimi kendi işimi yapamıyordum. arkadaşım iş durumumu sorarken bana ben de işimi anlatıyordum fakat hiçbir zorlama ve baskı olmadan sadece kendi isteğiyle bana destek olacağını para vereceğini ve kendisini de ortak etmemi istedi, ben de kabul ettim. ve bana borç olarak vereceği ve kendisinin de ortak olmak istediği 25.000 tl iş için karşılığı kendisine teminat olarak senet vereceğimi söyledim istemedi almam dedi. şimdi ise taksitli yaptığımız satışlar olmadı yolunda gitmedi ve parayı veren yarı yarıya ortağız diyen arkadaşım yazılı kağıt var aramızda ortak iş kurduk kar payı ortak diye. şimdi de benden 25.000 tl yi bir gün içinde istiyor yoksa dolandırdın diye şikayette bulunacağım diyor durum anlattığım gibi acaba bu durumda şikayette bulunsa ben dolandırıcılıktan ceza alır mıyım, dava açılır mı hakkımda.ben birşey istemedim borç para yani kendi söyledi bana ortak olalım diye. işler yürümedi sadece...iki takım koltuk kaldı satamadım koyduk depoya duruyor sat ver diyor peşin satamadım kimse almıyor şimdi bana ne olur teşekkürler
Saygıdeğer site yöneticileri ve üyeleri biliyorum ki her soruyu cevaplama zorunluluğunuz yok fakat bu soru benim için çok önemli bir yardımcı olursanız çok sevinirim ALLAH razı olsun
Okuyanlar, ne yazdığınızı anlayamadığından cevaplayamıyor olabilir.
Sorum şöyle,
1-Bir arkadaşım ile görüşürken oturup kalkarken benim parasal olarak zor durumda olduğumu,işsiz olduğumu biliyordu.
2-ve benim imkanım olmadığı için parasal olarak mobilya işimi yani kendi işimi yapamıyordum, arkadaşım iş durumu sorarken bana ben de işimi anlatıyordum, fakat hiçbir zorlama ve baskı olmadan ben kendisinden bir talepte bulunmadım, sadece kendi isteğiyle bana destek olacağını para vereceğini ve kendisini de ortak etmemi istedi ben de kabul ettim.
3- vereceği 25.000 tl iş için para karşılığı kendisine teminat olarak senet vereceğimi söyledim istemedi almam dedi bana parayı verdi ortağız dedi.
4-şimdi ise taksitli yaptığımız satışlar olmadı yolunda gitmedi ve parayı veren yarı yarıya ortağız diyen arkadaşla yazılı kağıt var aramızda kendi isteğimle verdim para diye iş kurması için diye, şimdi de benden 25.000 tl yi bir gün içinde istiyor yoksa dolandırdın diye şikayette bulunacağım diyor.
durum anlattığım gibi acaba bu durumda şikayette bulunsa ben dolandırıcılıktan ceza alır mıyım dava açılır mı hakkımda.ben birşey istemedim kendi söyledi bana işler yürümedi sadece...iki takım koltuk kaldı satamadım koyduk depoya duruyor sat ver diyor peşin satamadım kimse almıyor şimdi bana ne olur teşekkürler
Değerli bir üyemiz size ısrarla sorunun anlaşılmadığını söylemiş lakin son duruma bakıyorum, yazıyı baştan anlaşılır şekilde yazmak yerine aynı sorunun aralarına 1,2,3,4 koyup olduğu gibi gene kopyala yapıştır yapmışsınız.Siz kendi sorununuz için baştan bir yazı yazmaya üşeniyor iken hiç bir menfaati olmayan üyeler oturup size karşılıksız cevap yazacak.En azından böyle bir yaklaşım karşısında Ben cevap yazmayacağıma eminim.Yazının anlaşılmadığına da katılıyorum.Şunu da okuyan diğer arkadaşlara da hatırlatmış olalım, derdini yazıya tam olarak dökemediği halde ısrarla avukat tutmayan, anlaşılmaz yazıları savcılıklara savunma yada şikayet dilekçesi olarak veren kişiler ekseriyetle tamamı okunmamış yazılarıyla ve beğenmedikleri sonuçlarla baş başa kalmakta.Siz siz olun hukuk'un için de buna dikkat edin.Herkese iyi forumlar..