Yüklü miktarda mal karşılığı aldığım çek sahte çıktı
ÖNCELİKLE BURADA VERMİŞ OLDUĞUNUZ GÖNÜLLÜ YORUMLARINIZ İÇİN SONSUZ TEŞEKKÜR EDERİM.
Ankara da Tekstil atölyesi çalıştıran bir esnafım. Yatak ve yastık üretimi yapmaktayım. 2012 Temmuz ayında Akdeniz ve Ege de otel işi yaptığını söyleyen A.Ö. isimli bir şahısa 1300 ad. toplamda 20000 tl değerinde ürün teslimatı yaptım. Atölyemin aylık kapasitesi 5000 yastık 1000 yatak olduğu için hızlı bir satış şeması gerçekleştiğinden satışlarımda senet, çek, peşin bazende veresiye olabiliyor. A.Ö. isimli şahış daha öncede 50 - 100 yastık peşin almıştı. Müşteri çeki vereceğini söyledi istihbaratını yaptıktan sonra vereceğimi söyleyerek çeki H.B. Kendi şubesine sordum. Çok detaylı bilgi alamasam da ödemelerinin düzenli olduğunu öğrenerek ürünleri teslim ettim. Karşılığında 21550 tl lik Çek aldım. Bu çeki hep nakit çalıştığım ve 10000 tl borcum olan kargo şirketine verdim. Onlarda Faktöring şirketine vermişler. Günü geldiğinde banka şubesi çekin sahte olduğunu söylemiş. Faktöring şirketine iade etmiş. Kargo şirketide parasını vererek iade almış. Beni aradılar ve durumu anlattılar benden önceki ciro sahibine gittim kaşe kendisine ait olduğunu ancak imzanın kendisine ait olmadığını çek ile hiçbir ilişkisinin bulunmadığını söyledi. Kargo şirketi ise ısrarla beni arayarak parasını vermem gerektiğini yoksa Hem icra davası Hemde şikayetci olacağını söyledi. Ben ise zarar ettiğimi biraz zaman vermeleri gerektiğini söyledim ama dinlemediler! Hem icra davası hemde şikayetci oldular.
Nitekim; Karakoldan ifade için çağırdılar İstanbul savcılığından geldiğini söylediler ayrıntılı olarak anlattım. Aradan 3 ay geçti Aynı kağıt aynı ifade Kayseri savcılığından geldi. İstanbul için verdiğim ifadenin aynısını Kayseri savcılığına da verdim. Aradan 3 ay geçti 2. ifade 6 ay sonrada 3. ifade için karakola gittim. Garip olan ise 1,5 senedir İstanbul savcılığından hiç birşey gelmedi. Kargo şirketinin Avukatı o kadar şeyler yazmış ki şikayette! Sanki ben isteyerek böyle bir şey yapmışım!!! Zaten ben kasıtlı olarak böyle bir iş içine girmiş olsam 21550 tl lik yapıştırıcı alır 21000 tl ye gider satarım. Neden böyle bir şey yapayımki. Ama bir türlü anlatamadım.
Değerli Avukat arkadaşlar; Bu durum benim hayatımı o kadar kötü etkiledi ki 1,5 senedir uyku uyuyamıyorum. Yeni evlendim acaba hapsemi gireceğim korkusuyla çocuk dahi yapamıyorum. Geleceğim ile ilgili hiç bir plan yapamıyorum. Bu işin sonu ne olabilir? Her gün e devletten kontrol ediyorum. Henüz dava açılmadı. Yüzeysel olarak durum yukarıda anlattığım gibi. Acaba nasıl bir son bekliyor beni! Çok korkuyorum...
GÖNÜLLÜ GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN.
Cevap: Merhaba, Yardıma ihtiyacım var.
Bu tür durumlarda avukat tutmak en yararlı tercihtir şöyle olur böyle olur gibi geleceğe ilişkin yorumlar yapmak gerçekçi olmaz avukatların günlük rutin işleri bir avukatla bu işi daha kolay çözebileceğinizi düşünüyorum geçmiş olsun.