Pmyo Sağlık Yönetmeliğinin sonradan Değişmesi?
Eylül 2012de pmyo öğrencisi oldum.Girdiğimde 2003 yılının egm sağlık şartları yönetmeliği yürürlükteydi.Bu yönetmeliğe göre C dilimi olup psiyatrik rahatsızlıktan ilişiği kesilen öğrenci genel idare hizmetlerine atanabiliyordu.Aralık 2012de değişen yönetmeliğe göre bu durum değişti ve psi'den dolayı ilişiği kesilen Egmye devlet memuru olarak atanamaz diye.Şimdi benim okulda psikolojik sağlığım C dilimine girecek kadar bozuldu ve rapor alsam c dilimi diye egmde devlet memurluğuna atanamıyorum yeni yönetmeliğe göre,ama ilk başta girdiğimdeki yönetmeliğe göre atanabiliyorum.Şimdi benim ilişiğim kesilse idare mahkemesine dava açarak Egmde devlet memuru olmaya hak kazanabilirmiyim.Çünkü ben 2003'ün yönetmeliğine güvenerek,okula girdikten sonra psikolojim bozulursa Genel idari hizmetlere atanırım diyerek girebilirdim ve sonradan değişeceğini bilemezdim.
Bir de ben polis okulunda eylül2012de öğrenci oldum ve 1sene boyunca okuyup sınıfta bırakıldım,tekrardan 1.sınıfı okuyorum.Bu da bir değişkenlik gösterebilirmi?
Sizce davayı kazanabilirmiyim?
Söylemek istediğim anlaşılmıştır galiba.Yorumlarınızı bekliyorum...
- - - Updated - - -
Ben polis okulu öğrencisi olduğumdaki yürürlükteki yönetmelik:
Hastalık Branşlarının Sınıflandırılmasındaki D ve E dilimi sağlık şartlarını taşıdıklarına komisyonca karar verilen; Polis Koleji öğrencilerinin istekleri halinde Fen Liseleri, Yabancı Dil Ağırlıklı Liseler ve dengi okullara, Güvenlik Bilimleri Fakültesi ve Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin istekleri halinde denk bir lisans veya ön lisans programına geçişleri sağlanmak üzere idarece girişimlerde bulunulur. Hastalık Branşlarının Sınıflandırılmasındaki D dilimi sağlık şartlarını taşıyanlardan isteyenler Emniyet Teşkilatına, Emniyet Hizmetleri Sınıfı dışında uygun bir hizmet sınıfına atanırlar. Hastalık Branşlarının Sınıflandırılmasındaki E dilimi sağlık şartlarını taşıyanlar Emniyet Teşkilatında Devlet Memurluğuna atanamazlar. Güvenlik Bilimleri Fakültesi veya Polis Meslek Yüksek Okulu son sınıf öğrencisinin sağlık şartlarının kaybedilmesinden kaynaklı denk okul bulunmaması halinde, sınıfta kalmamak şartıyla mezun olması beklenir.
Ben öğrenci iken sonradan değişen sağlık yönetmeliği
Hastalık Branşlarının Sınıflandırılmasındaki D ve E dilimi sağlık şartlarını taşıdıklarına komisyonca karar verilen; Polis Koleji öğrencilerinin istekleri halinde Fen Liseleri, Yabancı Dil Ağırlıklı Liseler ve dengi okullara, Güvenlik Bilimleri Fakültesi ve Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin istekleri halinde denk bir lisans veya ön lisans programına geçişleri sağlanmak üzere idarece girişimlerde bulunulur. Psikiyatrik rahatsızlıklar hariç, Hastalık Branşlarının Sınıflandırılmasındaki D dilimi sağlık şartlarını taşıyanlardan isteyenler Emniyet Teşkilatına, Emniyet Hizmetleri Sınıfı dışında uygun bir hizmet sınıfına atanırlar. Hastalık Branşlarının Sınıflandırılmasındaki E dilimi sağlık şartlarını taşıyanlar ile psikiyatrik rahatsızlık nedeniyle eğitim-öğretim kurumlarından ilişiği kesilenler Emniyet Teşkilatında Devlet memurluğuna atanamazlar. Güvenlik Bilimleri Fakültesi veya Polis Meslek Yüksek Okulu son sınıf öğrencisinin sağlık şartlarının kaybedilmesinden kaynaklı denk okul bulunmaması halinde, sınıfta kalmamak şartıyla mezun olması beklenir.
Bunun yanında halen 1.sınıf olduğumu belirtmiştim.Bunun yanında 2.sorum da şu ki bu ilk yönetmeliğe göre 1.sınfıın emniyet hizmetleri sınıfı dışında uygun birime atanmalarına engel bir şey yok değilmi.Yönetmeliği yanlış anlamış olmaktan korkuyorum.Lütfen bu soruma da cevap verin
Cevap: Pmyo Sağlık Yönetmeliğinin sonradan Değişmesi?
güncelllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll
Cevap: Pmyo Sağlık Yönetmeliğinin sonradan Değişmesi?
cevap bekliyorum sizlerden...
- - - Updated - - -
Kazanılmış hak konusu ile ilgili bir sayfayı okudum da kolluk hizmetleri ile ilgili olan durumlarda kazanılmış hak talep edilemez gibi birşey yazıyordu,biraz ümidimi kırdı bu durum.Varsa bilen birisi yanıt bekliyorum