Belediye arsa bedeli ödenmiş arsamızı elimizden aldı.
Merhaba, ilgili konuma yardımcı olacak kişilere şimdiden teşekkür ederim.
315 m2 arsa içerisinde müstakil evimiz bulunmakta. Yaklaşık 40 seneden fazladır burada ikamet edilmekte.
1978 yılında 315 m2 arsanın bedeli ödenmiş olup makbuzu hala bizde bulunuyor , Fakat tapu alınmamış durumdadır. Tam olarak neden tapunun alınmadığını bilmiyorum. Daha önceki kadastro çizimlerinde arsamız 315 m2 olarak görünüyordu , en son kadastro çiziminde ise sadece evin olduğu kısım belirtilmiş gerisi belediye ait görülmekteydi. Bir avukat aracılığı ile belediyeye dava açtık ve arsanın tamamının tapusunun bize verilmesini istedik. Mahkeme yaklaşık 3-4 sene sürdü ve sonunda kısa süre önce sonuçlandı.
Mahkeme kararına göre : 315 m2 arsa içinde müstakil evin bulunduğu 79 m2 nin tapusunun bize verilmesine , kalan 236 m2 nin belediyeye verilmesine ve belediyeye verilen 236 m2 arsanın değerinin bizim tarafımıza ödenmesine karar verilmiştir.
Bilgi almak istediğim konu :
1- Bizden alınan 236 m2 arsa için biçilen m2 değeri normal değerin altında, yani bize ödenecek olan miktar ile aynı mevkide 236 m2 arsa almak imkansız. Arsanın gerçek değeri nasıl belirlenir ve mahkeme tarafından belirlenen bu miktara itiraz etme hakkımız var mı?
2- 315 m2 arsa bedeli 1978 yılında ,36 sene ödenmiş. Mahkeme 236 m2 arsayı belediyeye veriyor ve bize 236 m2 arsa bedeli ödenmesine karar veriyor. Biz tarafımıza ödenecek bu miktara itiraz etme ve 36 senelik faiz talep etme hakkımız var mı? Faiz talep etme hakkımız var ise bu fazi nasıl hesaplanır ?
3- Babam emekli olana kadar arsanın bütün vergilerini ödemiş , ödenen bütün vergilerin tarafımıza iade edilmesi gerekmez mi?
Konuyu kısaca özetlemeye çalıştım nasıl bir yol izlemeliyiz, Teşekkürler.
Cevap: Belediye arsa bedeli ödenmiş arsamızı elimizden aldı.
Yardımcı olacak , bilgi verecek birisi olursa çok sevinirim. Teşekkürler
Cevap: Belediye arsa bedeli ödenmiş arsamızı elimizden aldı.
Alıntı:
izmirr rumuzlu üyeden alıntı
Yardımcı olacak , bilgi verecek birisi olursa çok sevinirim. Teşekkürler
Merhaba . Efendim ben de aynı durumdayım. 1994 yılında arsa bedeli olarak verilmiş biz makbuz var elimde hak talep edebilirmiyim ? Sizin mahkeme nasıl sonuçlandı, şu an ne durumda