İşyeri kapanış günü imzalattırılan hizmet akdi fesih bildirgesi
Merhabalar;
03/03/2014 tarihi itibariyle çalıştığım işyeri kapatıldı ve 03/03/2014 trhinde bir hizmet akdi fesih bildirimi imzalattırdı.İçeriği
''yukarıda adı ve adresi yazılı mağaza müdürü olarak çalıştığınız mağaza 03/03/14 tarihi itibariyle kapatılacağından 4857 sayılı iş kanunun 17. ve 18. maddeleri uyarınca iş akdiniz 03/03!4 tarihi mesai bitirimi itibari ile işletmenin işyerinin ve işin gereklerinden kaynaklanan geçerli nedenden ötürü işveren tarafından tazminatlı olarak fesih edilecektir.tebliğ edilir''
Buna göre hakettiğim ihbar tazminatının ödenmesi gerekli mi?çünkü 42 gün önceden ihbar edilmesi gerekiyor diye biliyorum.Ayrıca fesih bildiriminden hiçbir tarih yok.Yardımlarınız için teşekkürler.
Cevap: İşyeri kapanış günü imzalattırılan hizmet akdi fesih bildirgesi
O işyerinde çalışma süreniz 1,5 yıldan uzun 3 yıldan kısa ise , dediğiniz gibi ihbar süresi 6 haftadır, 6 haftaya uymayan tarafın ihbar tazminatı olarak o süreye karşılşık gelen ücreti ödemesi gerekir.
Cevap: İşyeri kapanış günü imzalattırılan hizmet akdi fesih bildirgesi
Erdoğan bey cevabınız için teşekkürler.Öğrenmek istediğim imzaladığım bu fesih bildirgesine bağlı olarak şirketin bana ihbar tazminatı ödememe gibi bir durumu olabilir mi?çünkü bildirge de 3 martta mağaza kapanacağı için 3 mart itibari ile iş akdiniz fesh edilecektir diyor ve bu bildirgeyi bana 3 martta imzalattılar ayrıca bildirgede düzenleme tarihi bulunmuyordu..Sonrasında bildirge gönderdik bu sebeple ihbar tazminatı ödemiyoruz diyebilirler mi?Ve ya ihbarnamenin posta yoluyla veya noterle mi gönderilmesi mi gerekir?