Kimlikte Bir Sorunum Var !
Selamün Aleyküm,
Ben lise son da okuyan bir öğrenciyim. 1996 da doğdum . Ama kimlikte 1998 diye geçiyor. okula kayıt olurken annem doğum raporu ile kayıt ettirdi. Hastanede doğdum ve doğum raporum var. Yaşımın düzeltilmesini istiyorum. Bu konuda ne yapabilirim ?
Cevap: Kimlikte Bir Sorunum Var !
Alıntı:
Quas rumuzlu üyeden alıntı
Selamün Aleyküm,
Ben lise son da okuyan bir öğrenciyim. 1996 da doğdum . Ama kimlikte 1998 diye geçiyor. okula kayıt olurken annem doğum raporu ile kayıt ettirdi. Hastanede doğdum ve doğum raporum var. Yaşımın düzeltilmesini istiyorum. Bu konuda ne yapabilirim ?
Doğum raporunuzla birlikte nüfus müdürlüğüne giderseniz sorununuzu çözeceklerdir.
Yani bu kadar mı , aynı gün içerisinde bu sorunu düzeltebilir miyim ?
Dayanak belgelerin kayıtlara işlenmesinde bir hata var ise, herhangi bir sorun çıkartmadan düzeltmeyi yapması gerekiyor nüfus müdürlüğünün.
Elinizdeki doğum raporu da doğum tarihinizi belgeliyor.
Çok teşekkür ederim , içim rahatladı :)
İki ihtimal var:
Eğer 1996'da doğdunuz ve doğumdan sonra ebeveyniniz nüfus cüzdanınızı çıkarttı, bu sırada tarih 1996 senesini gösterdiği halde doğum tarihi olarak 1998 girildi ise, bu maddi hatadır. Kolayca düzeltilmesi beklenir.
Eğer 1996'da doğdunuz ama ebeveyniniz nüfus cüzdanınızı 1998'de çıkarttı ise, nüfusa geç bildirme cezası ödememek için "evde doğdu" diye beyan etmiş olabiir. Bu durumda neler olacağını bilmiyorum ama biraz daha karmaşık bir süreç olur diye düşünüyorum.
1996 da doğdum evet 1998 de yazılmış , nüfus memurunun hatası ile doğum yılı o tarih ile yazılmış, 2. ihtimal yok tamamen nüfus memurunun hatasıdır.