Sitede Bireysel Elektriğe Geçiş
Merhabalar.. Öncelikle, yıllardır yolsuzluklarını ispatlamamıza rağmen arkalarında çoğunluk yandaşları (koyunlar) olduğundan ötürü her sene yönetimi eline geçiren bir yönetim kuruluna sahip olduğumuzu bilmenizi isterim.
Sitemiz yaklaşık 16 dönüm arazi üzerine kurulu toplam 8 ada ve her ada (birbirinden bağımsız dubleks) 6 haneden oluşmaktadır. Sitemize ait 1 adet elektrik trafosu mevcut olup bu trafodan hanelere süzme saat sistemiyle elektrik dağıtımı yapılmaktadır. Özel bir Elektrik Dağıtım Şirketi sitemize yakın bir bölgeye yeni bir trafo kurmasıyla ben dahil herkes bireysel sisteme geçmenin iyi olacağını düşündük. Buraya kadar her şey güzel. Lakin Yönetim (herhangi bir oylama yapmadan) adımıza bireysel elektrik başvurusu yapmış ve 130.000TL'ye bir elektrikçiye tüm yer altı tesisatlarını yaptırmış. Sonra araştırdım ki; başka bi elektrikçi daha kaliteli malzeme ile 100.000TL teklif vermesine rağmen Yönetim kabul etmemiş!!
Şuan da 2700TL verenin elektriği açılıyor. Bu duruma itirazlar oldu. Lakin yönetimdekiler elinizden geleni yapın diyor. Ben ve benim gibi muhalif olanlar eski usul ile elektriğe devam edip bu parayı onlara yedirmek istemiyoruz. Zira ben haksızlığı hiç kimse karşısında kabul edemem. Ama yönetim elektrik sayacımızı 2 aydır okumaya gelmedi. Tahminimce; faturayı ödemeyecekler ve elektriğin kesilmesini sağlayacaklar. Böylece muhalif olanları da 2700TL ödeyip bireysele mecbur bırakacaklar. Bugün elektrik dağıtım şirketine gittim. Trafo ile evimin arasında 40 mt. mesafe olduğunu, gerekli alt yapı tesisatı kendim yaptırmam durumunda bana abonelik verip veremeyeceklerini sordum. Cevabı tatmin edici değildi. Yönetim kurulu başvurusu olduğundan onun dışında yardımcı olamayacaklarını söylediler. Oylama yapılmadığını, genel kurul kararı alınmadan nasıl böyle bir başvurunun dikkate alındığını sorduğumda, Yönetim kurulu kararının yeterli olduğunu söylediler.
Bu doğrultuda benim yapmam gereken nedir? Bu çakallara hangi yollarla haddini bildirebilirim? Yada gerekli alt yapı tesisatı kendim yaptırmam durumunda elektrik dağıtım şirketinin bana abonelik verme zorunlukları var mıdır?
Yardımcı olursanız çok minnettar olurum. Şimdiden çok teşekkürler.
Cevap: Sitede Bireysel Elektriğe Geçiş
Bilgisi olan biri yardımcı olursa çok makbule geçecek. Burayı bekliyorum. Çünkü atacağım tüm adımları buradan yapılan yönlendirmeleri ve değerlendirmeleri esas alarak atacağım. Teşekkürler.