Babası kızımı Almanya'ya götürdü
Herkese Merhaba benim soru su yonde daha oncede farkli bi konu ile alakali soruma cevap aldigimdan dolayi cok tesekkur ederin..
Ben 2012 yilinda anlasmali olarak esimden bosandim 2008 dogumlu bide kizim var bosanma esnasinda protokol imzalayarak kizimi yilda 3 ay bana teslim etme sartiyla velayeti almanyada yasayan babasina verdim bosanma esnasinda ben turkiyeye dondum ve burda yasiyorum nisan 2012 tarinde babasi kizimi goturdu hic bi sekilde gorusturulmedim temmuz 2012 tarihinde velayetin degistirilmesi davasi actim avukat tallebim olmadi 4 durusma sonucunda 04-03-2012 tarihinde hakim sonunda karara bagladi davami ve velaayeti bana verdi 300 tl de nafaka bagladi pazartesi gunu karari almanyaya tebli edicem temiz yolu acik bu durumda baska yapmam gereken ne var temize gidip gitmiycegi hakkinda bilgim yok giderse bekliycem onu biliyorum ama eger gitmezse karari ne sekilde uygulamasi gerekiyor uymaz ise nasil bi yol izleyip kizimi alabilirim?? Simdiden cok tesekkur eder saygilarimi sunarim....
Cevap: Babası kızımı Almanya'ya götürdü
Eski esim almanyada yasiyor evliyken bende orda kalıyordum 5 sene kadar kendisi türk vatandasi turkiyede evlenip turkiyede bosandik velayet davamda turkiyede acildi ve sonuclandi
Karar kesinleşince uymazsa şikayet hakkınız var suç çünkü.
Cevaplariniz icin cok cok tesekkur ederim ... peki temize giderse sonucta herhangibir degisme olabilirmi sizce
Ben olacağını zannetmiyorum şahsen.
Karar cikti ve tebliğ ettim almanyada ama karar elime geçmedi dior eğer kararı almazsa ve uygulanmazsa ne yapabilirim icra yolu ile almanyadan kızimizi getittirebilirmiyim...
Karari alsa bile ne olacak ? Alman polisi kocanizin kapisina dayanip kizinizi alip ucaga bindirip size mi yollayacak ? Nasil naif bir dunyaniz var sizin ?
Alman polisini ve icrasini Turkiye'deki mahkeme kararlari baglamaz. Almanya Turkiye arasinda bosanan insanlarin cocuklarinin teslimini duzenleyen uluslararasi bir antlasma oldugunu da sanmiyorum.
Gelip Almanya'da Alman mahkemelerinde cocugun velayetinizi ustunuze alirsaniz belki bir seyler olur onun disinda sansiniz sifir.