-
İcra iptali ve harçları
Merhaba; Ben bundan 8 ay önce bir araç kiralama şirketinden kiraladığım araçla şehir dışına çıktım. Araçta Elektronik geçiş sistemi olmadığını fakat ertesi gün alacakları için köprü ve otoyollardan geçmemi istediler. Bir defaya mahsus olmakla birlikte tek geçiş yaptım, Yapmış olduğum geçisin bedeli 3 TL, fakat ben aracı teslim ederken 20 TL verdim. Aradan 6 ay geçtikten sonra avukat beni aradı ve trafik cezam olduğunu ve bunun acilen ödenmesi gerektiğini söyledi. Ben aracı kiraladığım şirkete giderek durumu anlattım. Bir yanlışlık olmuş diyerek özür dilediler. Dosyanın geri çekilmesi için Avukata talimat vereceklerini ve masrafları kendilerinin karşılayacağını söyledikten sonra, benden sadece cezayı ödememi istediler. 150 TL lik cezayı kendilerine taktim ettim. Bugün itibari ile Avukat beni tekrar arayarak icra takibinin başladığını bildirdi. Zaman kaybetmeden araç kiraladığım şirketi aradım ve durumu tekrar dile getirdim. Avukatın yaptığı yanlışın cezasını size ödetemeyiz şirketimiz böyle birşeyi kabul edemez dediler ve beni bugün ofise davet ettiler. İzninizle Sormak istediğim sorular.
1- Davanın iptalini isteyebilirmiyim
2- Davanın iptali olursa ödemem gereken bir ücret varmıdır ? ve ne kadarlık bir ödeme yapmam gerekir.
3- Davanın iptalini kabul etmemeleri durumunda, karşılaşacağım yasal durum nedir.
4- Araç Kiralama şirketinin bana vermiş olduğu aracın yasal koşullarda olmaması nedeni ile karşı dava açabilirmiyim.