Cevap: Bu bir tehdit midir?
Hukuk varsayımlarla ilgilenmez, şikeyet edilirseniz o zaman savunma hazırlamk için zamanınız olacaktır.
İleride olur da rahatsızlık vermek adına tarafıma bu şekilde dava açılır mı diye soruyorum. Huzursuz oldum sadece. Sonuçta güvenilmezliğini bir şekilde kanıtlamış biri vardı karşımda. Bu bağlamda sanırım varsayımlarla ceza da verilmez o zaman sizin dediğinize göre. Demek istediğim şuydu sadece: Hiçbir şekilde bir çıkarım söz konusu olmadığını vurgulamak istemiştim. Sadece yüzüne bir çift laf söylemek istediğimi önceki mesajlarımda yazılı olarak bildirmiştim kendisine. Olur da tehdit etti beni derse neyle yüzleşirim böylesi hiçbir çıkarım olmayan durumda.
Tehdit ceza kannunda düzenlenmiştir, suçun ispatlanması halinde alt sınırı üst sınırı düzenlenmiştir. Ceza hukuku çalışan bir meslektaşım size daha ayrıntılı bilgi verebilir ancak başlık aile hukuku ve ben de aile hukuku alanında çalışıyorun. Size sadece tavsiyem bu durumun devamında o kişi ile temesını kesmeniz, iletişim kurmamanız olabilr zira tehdit kabul edilse bile devamının gelmemesi önemlidir.