Yoklama kaçağı AÖL askerliği ertelermi ?
Merhaba,
Bir arkadaşım 2 yıllık yoklama kaçağı ve sivil polislerden kaçak tutanağı tutulmuş. Şimdi Açık öğretim lisesine kaydını yaptırıp öğrenci durum belgesi vs. almış bulunmaktadır. Bu durumda şubeye gittiğinde askerliği erteleyebilir mi ?
Bu konu hakkında bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Cevap: Yoklama kaçağı AÖL askerliği ertelermi ?
Konuyla ilgili kacak durumuna dustukten sonra AOL ye kayit olundugu icin askerlik tecil edilemiyormus. ASAL a dilekce ile durumunu belirten bir yazi yazilmasini istediler 1 hafta icinde oradan gelecek yaziya gore hareket edecekmis.
Bu konuda bi fikriniz var mi acaba ?
Aşağıdaki maddede anlatılmak istenen nedir acaba ?
Baba ve annesinin müşterek olarak talep ettiği veya baba ya da annesinden biri ölmüş ise sağ olanın talep ettiği kardeşlerinden biri istekli olmadıkça silah altına alınmaz veya silah altında ise terhis edilir,
Askerliği tecil ettirdik herkese teşekkürler :)
Lütfen cevap verin abicim 1992 doğumluyum. Hiç askerlik şubesinin önünden dahi geçmedim , yoklama kaçağıyım , bir keresinde e devletten cep telefonuma sma geldi ve yoklama kaçağı durumunda olduğumu kesinleştirdi , o smsten sonra gbtde çıkıyor heralde artık fakat şanslıyım hala gbtye girmedim. 2016 yılında açık liseye kayıt oldum ve halen daha okuyorum. Ben yoklama kaçağı olduktan sonra kayıt olduğum için tecil yapabilirmiyim ???? Asala ne gönderdiniz asala dilekçe nereden yazılır ???