İşveren beni istifaya zorluyor.
Özel bir sektörde kurumsal firmada çalışıyorum.sürekli mağazam deişerek ve istemediğim magazalara gonderilerek istifaya zorlanıyorum.elimde BÖLGE müdürünün beni takip ettigine dair belge de var.
2 yıl 4 aydır çalışmaktayım.Tazminatımı ve tum haklarımı alarak nasıl ayrılabilirim.Yada şirketin üst yoneticilerine tazminat isteyipte cıkmak istedigimi resmen söylersem ne olur bunu benim aleyhime kullanabilirler mi ?
Cevap: İşveren beni istifaya zorluyor.
Alıntı:
rucukutu76 rumuzlu üyeden alıntı
Özel bir sektörde kurumsal firmada çalışıyorum.sürekli mağazam deişerek ve istemediğim magazalara gonderilerek istifaya zorlanıyorum.elimde BÖLGE müdürünün beni takip ettigine dair belge de var.
2 yıl 4 aydır çalışmaktayım.Tazminatımı ve tum haklarımı alarak nasıl ayrılabilirim.Yada şirketin üst yoneticilerine tazminat isteyipte cıkmak istedigimi resmen söylersem ne olur bunu benim aleyhime kullanabilirler mi ?
Başka mağazalara gönderilmeniz konusunda, eğer iş sözleşmenizde bu yönde bir madde varsa, yapabileceğiniz çok fazla bir şey yok ne yazıkki, söylenen yerde çalışmanız gerek. Çalışmazsanız-gitmezseniz , devamsızlık nedeniyle veya verilen görevi yapmamak nedeniyle sözleşmeniz tazminatsız feshedilebilir.
Mağaza değişikliği ne kadar sürelerle yapılıyor?
Üst yöneticinize tazminatınızı alarak ayrılmak istediğinizi söylediğinizde muhtemelen ,olmaz öyle şey diyeceklerdir, bunu söylemiş olmanız ileride size karşı kullanabilecekleri olumsuz bir durum olmamakla birlikte, bırakıp gitmeniz için beklenecek, belki de baskı yapılacaktır.
2 bucuk yılda 9 magaza deiştirdim gecıcı gorevler dısında birde şöyle birşey var mağaza değişiklikleri genelde cezai amaçla yapılıyor.Elimde bölge müdürünün beni takip ettigine uzerımde baskı kurduguna dair belge var.
Ayrıca bölge yonetıcıleri-müdürlerinin ilk görevleri personel memnuniyeti ve moralini düzeltmek ve yüksek tutmak deilmidir?
Alıntı:
2 bucuk yılda 9 magaza deiştirdim gecıcı gorevler dısında birde şöyle birşey var mağaza değişiklikleri genelde cezai amaçla yapılıyor.Elimde bölge müdürünün beni takip ettigine uzerımde baskı kurduguna dair belge var.
Bölge müdürünün bir çalışanı ( yaptığı işi, yapış şekli vs) takip etmesi normalde olması gereken bir durumdur zaten. Böyle bir takip olması baskı kurduğu anlamı taşımayacaktır.
Nasıl bir baskı kuruyor üzerinizde bölge müdürü, elinizdeki belgenin içeriği nedir?
Alıntı:
Ayrıca bölge yonetıcıleri-müdürlerinin ilk görevleri personel memnuniyeti ve moralini düzeltmek ve yüksek tutmak deilmidir?
Değildir,
elbette personeli huzursuz etmek te değildir bölge müdürlerinin görevi ama bölge müdürü personeli mutlu etmek için değildir, o kesin.