Kafede haksız yere darp edildim
merhabalar;
2,5 yıl önce bir cafede haksız yere cafe sahibi ve 4 arkadaşı tarafından darp edilip hastanelik oldum. Kendilerinden şikayetçi oldum fakat herhangi bir şey elimden gelmediği için olayı boşverdim. Fakat olaydan 15 gün sonra artık gururuma yediremedim o olayı ve artık dayanamadığım için bir anlık sinir ile cafeye giderek meka sahibi ile kavga ettim. o an elimde kesici alet vardı ve kullanmadım. Daha sonra karakola götürüldük ve onlar şikayetçi olmadı ve olayın bu şekilde kapandığığını düşündüm. haklı iken bir anlık hatanın yüzünden haksız duruma düştüm.
2 hafta önce eve polisler geldi ve ifade vermem konusunda beni adliyeye götürdü ve karşı taraf 2 tane dava açmış. 17 nisanda mahkemen var dediler. mahkemede ceza yeme olasılığım varmı ? şahısın mekanına kesici alet ile girdiğim için bir ceza uygulanır mı ?
son olarak eğer karşı taraf şikayetini geri çekerse dava kapanmır mı ? Lütfen yardımcı olun.
Cevap: önemli bir konu hakkında.
Birkaç farklı suç ile itham ediliyor olmanız mümkün. Savunmaya ihtiyacınız olduğu kanısındayım. Profesyonel destek almalısınız.
Benzer olayı dostum yaşadı, tek tabanca (yani tek başına), silahsız yumruklarına güvenerek gitti, kimseye fıske vuramadı ayırdılar ama yalancı şahitlerle 2 kişi bıçak ve sopayla dükkanı basmış gibi gösterdiler. 3-4 tane yalancı şahitleri vardı ve ceza aldı tabi. Ceza ertelendi, birkaç sene diken üstünde şimdi. Yukarda dendiği gibi avukat tutun. Açılan dava davaları öğrenin iyice. Hakaret, haneye tecavüz, darp, silahla saldırı vs..
çok teşekkür ederim yanıtlarınız için. Yalnız şunu merak ettim. incelemek ve ne suç ile itham edildiğimi öğrenmek için Dava dosyasını savcılıktan alabilir miyim ?