Cevap: Rapor parasi kesİntİsİ
Cüzi maaşı işyerinden aldınız herhalde,
ziraat bankasına yatan nereden geldi?? SGK mu yoksa işyeri mi ziraat bankasındaki hesabınıza o paraları ödedi??
Evet. Uçucu personel olduğum ve raporlu olduğum sürede uçamadığım için , yalnızca baz bir maaş ödemesi aldım.
Beraberinde de ziraat bankasına rapor parası ödemesi gerçekleşti fakat sgk veya şirketimden geldiğine dair bir bilgim yok. Yalnızca bir arkadaşımın uyarısıyla , kimliğimle birlikte gidip ödemeyi aldım.
Sizden kesilen para, Ziraat bankasından aldığınız para değil de, ödenen (Cüz'i olarak bahsettiğiniz) para olabilir mi?
Normalde işvereninizin o parayı size vermemesi gerekiyordu.
Bordro'da RAPOR PARASI KESINTISI yazdığı için emin olamıyorum. Bu hafta gidip sormayı düşünüyorum tabi bir muhatap bulmam sonrada muhatapın bilgisi olması lazım.
Ama şu net değil mi ? Rapor parasını SGK yatırmakta, şirketler değil ?
Alıntı:
serasker rumuzlu üyeden alıntı
Ama şu net değil mi ? Rapor parasını SGK yatırmakta, şirketler değil ?
Evet, o kısım net;
işgöremez raporlu olduğunuz günler için SGK geçici işgöremezlik ödeneği( rapor parası dediğiniz ödeme) öder.
Raporlu olunan süre için işverenin ücret ödeme zorunluluğu yoktur.( eğer iş sözleşmenizde ödeneceği yönünde bir madde yoksa)
Raporlu olduğunuz süre içinde işvereniniz bir ücret ödemesi yaptı ise, bu kesintiyi yapması normal olmakla birlikte son kesinti dediğiniz 4000tl gibi bir rakamın tek seferde kesilmesi normal değil, baz ücretinizin 1/4ü+diğer ödemelerin toplamı ise 4000tl, bu olabilir.