-
Dershane ödemesi
Sevgili hocalarım merhabalar.
Üniversite hazırlık sınavları için yazın kayıt yaptırdığım dershanenin ödemesini kredi kartı ile yapmıştık. Kredi kartı ile taksitlere bölmüştük. Toplamda 3250 TL olan ödeme 10 ay taksit ile aylık 325 TL periyotlarla ödenecekti. Şuan 6 adet taksit ödendi. Geriye kalan 4 adet taksit var. Bunları iptal ettirmek istiyorum. Asıl belirtmek istediğim ise yazdan beri dershaneye bir derse bile gitmedim. Yanlış anlaşılacak durum yok, bazı sebeplerden beri 6 taksit ödedim ancak hiçbir derste bulunmadım. Derslerde bulunmadım sadece kaynakların bir bölümünü aldım.
Derslerde bulunmamam benim için iptal aşamasında yarar sağlar mı? Sağlar veya sağlamazsa bu iptal işlemlerinde izlememiz gereken yollar nelerdir? Hukuki haklarımız nelerdir? Sizlerden yardım bekliyorum.
-
Cevap: Dershane ödemesi
Merhabalar tekrar,
Üst üste mesaj attığım için affınıza sığınıyorum. Yarın bu konu hakkında dershane ile görüşmem olacak. Sizlerin değerli bilgilerinizi almadan gitmek istemiyorum. Vereceğiniz bilgiler en azından varsa haklarımı bilerek gitmemi sağlayacak. Tekrar özür diliyorum üst üste yazdığım için. Yardımlarınız bekliyorum...
-
Sonuçta bir sözleşme yapmışınız. Karşı taraf taahhüdünü yerine getirmiyor da değil. Sizin taahhüdünüz sizi bağlayıcıdır.
Belki sözleşmeyi uyarlama imkanınız olabilir. Yani siz faydalanmadınız; fakat bir başkasının faydalanmasını teklif edebilirsiniz gibi...
Bu sözleşme, karşılıklı iki tarafı borç altına sokan bir sözleşme. Borcunuzu ödemeniz gerektiği kanısındayım.
-
Anladım. Peki iptali durumunda ödeme ve iptal şartları nelerdir, bilginiz var mı? Yani demek istediğim iptali durumunda geri kalanın yarısı veya tamamı mı yoksa belirlenen yüzdelikte bir ceza mı ödemem gerekiyor?
-
Sözleşmenin tek taraflı feshi halinde sözleşmede bir cezai şart olabilir ki dersane diyorsunuz; illa ki vardır.