Denetimli serbestlik ve HAGB hakkında
Öncelikle zaman ayırıp cevap verecek olan kullanıcalara teşekkür etmek isterim.
2008 yılında yaptığım bir hatadan dolayı, devleti zarara uğrattığım gerekçesi ile ağır cezada hakkımda dava açıldı ve aralık 2013 te dosya yargıtaydan geldi. 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası ve 15 bin tl para cezası kesinleşti. Şu an bana tebliğ edilmedi ama kısa sürede edilecektir.
Bu olayda ki karar kesinleşmeden önce, 2010 yılında bir arkadaşımla yaşadığım telefon mesajlaşmasındaki hakaretten dolayı da 9 ay ceza aldım ve 2011 yılında hagb na çevrildi.
* Avukatımın verdiği bilgiler : 1 yıl 6 ay 22 gün kesinleşen cezam için 15 gün cezaevinde kaldıktan sonra denetimli serbestlik ile çıkacağım doğrultusunda.
* Diğer bir sorum ise, verilen hagb kararından sonra herhangi bir suçum olmamıştır, bu karardan önce açılan bir dava olmasına rağmen üstte belirtiğim kesinleşen cezadan dolayı hagb kararı bozulur mu? Para cezasına çevrilme olasığı var mıdır ve açıklanan hükmü temyiz hakkım bulunur mu?
Değerli yorumlarınız ve görüşleriniz için şimdiden çok teşekkürler.
Cevap: Denetimli serbestlik ve HAGB hakkında
En doğru bilgiyi avukatınız verecektir. Fakat Hagb bozulmaz merak etmeyin. ( Sebebi de Hagb kararı verildikten sonraki bir tarihte kasten suç işlememeniz gerektiğidir.)
Çok teşekkür ederim Barış bey. Avukatımdan, üzülerek söylüyorum doğru bilgiler alamadığım için buradaki kişilerin değerli bilgilerine ihtiyaç duydum. Bana verilen bilgi hagb bozulacağı yönünde idi.
Kesinleşen cezanın ne kadarını yatıp denetimli serbestlik ile çıkabilirim ve işilerimi devam ettirebilirim yönünde ciddi sıkıntım ve üzüntüm olduğu için değerli görüşlerinize ihtiyacım var. Tekrar teşekkürler.
Konu ile ilgili değerli avukat arkadaşlarımızın görüşüne ihtiyacım var. Teşekkürler