Cevap: İhtirazi kayıt düşmek
Mahkeme kararında nereye/kime ödeme yapmanız gerektiği yazılı değil mi?
Alıntı:
İsmail Arslan rumuzlu üyeden alıntı
Mahkeme kararında nereye/kime ödeme yapmanız gerektiği yazılı değil mi?
ödeme yapılacak kurum belli ama mahkeme kararı yok, ben ihtirazi kaydı parayı yatıracağım kurumama mı yapacağım yoksa ödeme evrağını verirken mahkemeye mi onu bilmiyorum
iki gün geçmesine rağmen sorunuma bir cevap alamadım, acele etmek zorundayım çünkü zamanım kalmadı
Arkadaşlar ben bu konu hakkında buradan bilgi edinemeyeceğim belli oldu
Ödeme mahkemeye yapılmaz kurumla irtibat kurup şahsa ödeyeceklerse kuruma yaparsınız ödemeyi yok bizden çıktı bizim onunla bir işimiz yok derlerse şahsa ödeme yaparsınız belirttiğiniz kayıtla tabi.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Ödeme mahkemeye yapılmaz kurumla irtibat kurup şahsa ödeyeceklerse kuruma yaparsınız ödemeyi yok bizden çıktı bizim onunla bir işimiz yok derlerse şahsa ödeme yaparsınız belirttiğiniz kayıtla tabi.
Engin bey ilginiz için teşekkürler, ben ödemeyi kurumun strateji daire başkanlığına yapacağım ama ihtirazi kayıt nasıl onu bilmiyorum. bir dilekçe ile kuruma başvurup bilirkişi raporunda belirtilen bu ücretin şahsa iletilmesi için bu ücreti ödemeyi talep edeceğim. işte bu durumda mı ihtirazi kayıt devreye girer nasıl girer ve ne şekilde ihtirazi kayıt istemim olacak bunu bilmiyorum, bunu da dilekçemde mi belirtmem gerek, nasıl yazmam gerek bunları bilmiyorum
Yazacağınız dilekçede "geri almak hakkım saklı kalmak kaydı ile ödüyorum" yazmak ihtirazi kayıt demektir.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Yazacağınız dilekçede "geri almak hakkım saklı kalmak kaydı ile ödüyorum" yazmak ihtirazi kayıt demektir.
...................... REKTÖRLÜĞÜ’NE
(Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı)
............... Ağır Ceza Mahkemesinde görülmekte olan ........... dosya numaralı davamda bilirkişi raporunda belirtildiği üzere adı geçen hasan hüseyin’ e ait olduğu iddia edilen 225,51 TL’ nin geri almak hakkım saklı kalmak kaydı ile ödeyebilmem hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.
yeterlimidir
İdare eder parayı şu hesaba yatırın derlerse bankaya ödeme yaparken de açıklama kısmına da "geri almak hakkım saklıdır" yazdırın.