İp adresim kullanılarak kredi kartı dolandırıcılığı yapılmış
İp adresim kullanılarak kredi kartı ile alışveriş yapılmış.Geçen sene ağustos ayında karakola gidip ifade verdim.İp adresim üzerinden Nazilli 'de bir vatandaşın kredi kartı bilgileri girilerekten bir internet sitesinden alışveriş yapılmış.Şahıs farkına varınca bankayı arıyaraktan alışverişi iptal etmiş.Ürünü İstanbul 'a hayali bir adrese istemiş, telefon numarasıda kullanılmayan bir numaraymış.Bende ifademi verdiğim zaman özellikle cep telefonumdan da internete girmek için wifi kullandığımı ve olayın yaşandıgı tarihe denk bir zamanda wifi şifremi denememe rağmen giremediğimi o yüzden şifremi sıfırladığımı belirttim.Fakat açıkcası wifi şifremi kırarak mı, yada farklı yöntemlerle mi ip adresim kullanılmış tam olarak emin değilim. 19.06.2014 Nazilli 'de mahkemem var bende Şanlıurfa 'da ikamet etmekteyim.Ne yapmam gerek? Özellikle internette bu durumdan mağdur olanları araştırdım halleri içler acısı, çok uğraşmışlar suçsuz olduklarını ispatlamak için.Korkum bilişim hukukunun bu konuda eksikliklerinin olması ve suçun üzerimde kalması.Yoksa bir adet masa üstü ve laptopum var bu bilgisayarlara tarafımca yada herhangi bir aile bireyimiz tarafından girilmediğinden eminim.Ne yapmam gerek yardımcı olursanız çok sevinirim.
Cevap: İp adresim kullanılarak kredi kartı dolandırıcılığı yapılmış
Bu konuda yardımcı olabilecek kimse yok mu?
Bu konuda neden kimse yardımcı olmuyor :(
Söylenecek çok şey olmadığından belki de. Bence yapabileceğiniz en iyi şey, tanıdığınız ya da bir tanıdığınızın size önereceği bir avukata gidip profesyonel destek almanız.
Yapacağınız ufak bir hata, size çok ciddi zararlar verebilir.
Valla bugun bir kaç avukatada danıştım her biri bişey diyor.
Dava suçun işlendiği yerde açılmalıdır. Danıştığınız avukatlar bu hususta bilgi vermedilermi ?
Alıntı:
nikon rumuzlu üyeden alıntı
Dava suçun işlendiği yerde açılmalıdır. Danıştığınız avukatlar bu hususta bilgi vermedilermi ?
Hayır hocam, tam tersi avukatı, Nazilli 'den tutun ki, mahkeme dosyasını takip edebilsin diyorlar? Ben Ş.urfa 'da ikametgah etmekteyim ama dava Nazilli 'de açılmış?Ordan mı tutsam avukatı acaba? Yoksa davanın burada açılması için başvuruda bulunabilirmiyim?
İP adresim ile ilgili Türk Telekomu aradım? Emniyetin bana gönderdiği tutanaktaki ip adresinin bana mı ait olduğunu, olay tarihinde kullanıp kullanmadığımı sordum? Verdiği cevap ise senin ip adresin dinamik (değişken) ip adresidir, o esnada kimin o ipi kullandığı tespit edilemez.Böyle bir konudan dolayı sizi suçlayamazlar diye bişey dedi? Bu doğrumu yoksa cevap veren müşteri hizmetlerinin bu konuda bilgisimi yok?.
Edilir kardeşim. Banada ayni hatta 2internet olmaz dediler ama oldu.. 1aya 2 fatura odedim. size tavsiyem mahkemeye gidin durumu anlatin sizi temize cikaracak sansiniz maalesefki yok. suc islemediginizi ama karsi tarafin magduriyetini giderebileceginizi ve hakli olsaniz bile anlasma yoluyla cozum isteyin..
Arkadaşlar ayın 16' sında mahkemem sonuçlandı.Allah'a şükür ki beraat ettim.Aynı durumda olan kişilere tavsiyem kesinlikle durumu iyice araştırın ve bir avukat tutup, ip adresinin tek başına bir delil olup olmayacağına dair bir uzman mütalaası isteyin.Zaten bu durumda başka bir delil yok ise ip adresi haricinde beraat edeceksiniz.Fakat bu olayda herşeyi iyi araştırdım, söyledikleri gibi hakimlerin konu hakkında pek bilgisi yok.Bu yüzden herşeyi detaylıca anlatmak maalesef ki size düşecek.Gelecek olan uzman mütalaası 'da bu konuda çok önemlidir.