Herkes razı devlet baba razı değil
Selamlar, sizlerden bir konuda yardım istiyorum ...
Babam 82 yaşında ve sağ, üzerine kayıtlı arsa tapulu ev için, bana tapu işlemleri, düzenleme şeklinde vekaletname vermesi gerekiyor.
Ben bu vekaletle, o arsa üzerinde herşeyi yapma ( yıkma, yeniden inşa için gerekli işlemleri yapma, kat malik tapularını kendi üzerime çıkarma, istediğime satabilme bankalara teminat gösterip kredi çekebilme vs... ) hakkına sahip olmak istiyorum.
Biz 6 kardeşiz , babam annem ve kardeşlerim bu vekaletin bana verilmesi için imza atmaya yada ne gerekiyorsa onu yapmaya razılar, ancak notere gittiğimizde, noter yaşından dolayı sağlık raporu istedi. Babam orta derecede demans ( ihtiyarlıktan dolayı bunama ) hastası, kendini ifade edebiliyor ama ara sıra bazı şeyleri kısa zamanlı unutabiliyor, bundan dolayı akli melekeleri yerindedir raporu almamız zor, ( Daha önce mental test yaptırmıştık ve ortalamanın çok altında puan aldı 13 /30 ) sizden öğrenmek istediğim;
- Anne baba ve kardeşlerin hepsi bana vekalet verilmesine razılar ama sağlık raporundan dolayı vekaleti alamıyoruz, bu durumda bizim hangi yola başvurmamız gerekiyor ?
- Anne Baba ve Kardeşler hertürlü haklarından feragat etmeye razılar, vekalet değilde tapuda bana devir etse ve kardeşler imza için orada bulunsa yine sağlık raporu mu istenecek ?
Şaşırdık kaldık ! herkes razı devlet baba razı değil :) lütfen yol gösterin..
çok teşekkür ederim ...
Cevap: Herkes razı devlet baba razı değil
"vesayet" kelimesini araştırın, sizin istediğiniz bu olsa gerek. Tek farkla bunu noterden değil, mahkemeden alıyorsunuz.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
"vesayet" kelimesini araştırın, sizin istediğiniz bu olsa gerek. Tek farkla bunu noterden değil, mahkemeden alıyorsunuz.
vesayet, vasi olma durumuna biraz baktım, konuya tam hakim olmamakla birlikte benim anladığım, vesayet altındaki kişinin bütün haklarını, mallarını ölene kadar en iyi şekilde değerlendirmek korumak, yanlışta biliyor olabilirim. Eğer benim bildiğim gibiyse, ben yine o gayrimenkul üzerinde hertürlü işlemi yapmaya hakkım var ama gayrimenkul yine vesayet altındaki kişinin üzerine olacak. ben konuyu biraz daha açayım babam bütün kardeşlere mal paylaşımı yaptı, bu yerde benim hakkıma düşen yer, kimse itiraz etmiyor, daha sonradan hak iddia etmemek içinde ne gerekiyorsa yaparız diyorlar, sonuç itibari ile babımın yaş durumundan, benim hakkım olan malı resmi olarak kullanamıyorum
Kişi, ölmeden mülkü üzerinde mirasçılarının tasarruf hakkı yoktur.
Alıntı:
İsmail Arslan rumuzlu üyeden alıntı
Kişi, ölmeden mülkü üzerinde mirasçılarının tasarruf hakkı yoktur.
Eğer öyle bir kanun varsa, devlet bize babamızın ölmesi için dua (Bütün anne babaları ALLAH korusun Allah başımızdan eksik etmesin ) edin mi diyor ? Bunun mutlaka bir çözümü vardır diye düşünüyorum, sırf yaşından dolayı insan kendi malını değerlendiremiyor, Tekrara düşüyorum ama, burada itiraz eden hiçbir kimse yok, ve hepsi hertürlü haklarından feragat etmeye razılar, lütfen bu konuda deneyimi olan arkadaşlar yol gösterin..