Samsung galaxy s3 aldım, dert sahibi oldum
merhaba arkadaşlar, anneme hediye olarak vatan bilgisayardan 2013 ekim ayında hediye olarak samsung galaxy s3 cep telefonu aldım. telefona google play' den ''candy crush saga'' isimli oyunu indirdim, oyun esnasında birden oyundan çıkıp ana ekrana gelmeye başladı, daha sonra aynı durumu internette ve facebook ta da yapmaya başladı. Ürünü servise verdik, cihazda hiçbir arızanın olmadığını yazılım yüklediklerini söylediler. Bir müddet iyiydi sonra tekrar aynı sorun başladı, yine servis falan derken toplamda 3 kez servise verdik her seferinde yazılım güncelleyip geri verdiler. Tüketici hakem heyetine gittim bir kez daha servise vermemi ve daha sonra iade veya değişim için kendilerine başvurmamı söylediler. Bu ürün için iade talep edebilir miyim çünkü ciddi bir şekilde üründen soğudum. Ne gibi bir yol izlemeliyim, bir de ilk servis kayıt belgem kayıp diğer ikisi mevcut. Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlara simdiden çok teşekkür ederim.
Cevap: Samsung galaxy s3 aldım, dert sahibi oldum
Yapacağın şey çok basit.
Öncelikle dilekçeni hazırla ve mutlaka dilekçe ekinde olması gerekenler belge fotokopileri;
1- ürünü yetkile servise verdiğine dair bir servis fişinin fotokopilerini dilekçeye ekle (servis belgesi, servis fişi, servise alındı belgesi gibi vb.)
2- garanti belgesini ve fatura fotokopisini dilekçeye ekle. Bu şekilde hakem heyetine başvur.
Eksik olan servis belgelerini servisten mutlaka talep et ve dilekçene mutlaka ekle. Zaten servisin sistem kayıtlarında mutlaka mevcuttur. Şayet vermezlerse ürünü tekrar servise vermekde olabilir. En az 4 adet servis fişin elinde olsun yani.
Not: Ürün ile ilgili şikayetçi olduğun muhatap; ürünün faturasını sana kesen kurum veya kişidir. Senin direkt muhatabın; her zaman için, sana faturayı kesen kurumdur.