Merhabalar. Ben bundan 4 ay önce çekişmeli olarak boşandım. Mahkeme kararımda tazminatım ve nafakam var. Eski eşim şuan sigortasız bir işte çalışıyor ve daha bana hiç ödeme yapmadı. Uygulayabileceğim bir yaptırım var mı?
Printable View
Merhabalar. Ben bundan 4 ay önce çekişmeli olarak boşandım. Mahkeme kararımda tazminatım ve nafakam var. Eski eşim şuan sigortasız bir işte çalışıyor ve daha bana hiç ödeme yapmadı. Uygulayabileceğim bir yaptırım var mı?
Boşanma kararınız onandı mı ? Temyize gidilmediyse ve karar onandıysa, icra takibi başlatabilirsiniz.
icra takibi başlattım ama şuan askerlik yapıyor. ödemediği takdirde uygulanacak başka bir yaptırım var mı
Bildiğim kadarı ile askerlik yapan kimse askerliği süresince nafaka ödemekle yükümlü değildir
Merhaba,
Yeni konu açmayı bulamadığım için buradan yazıyorum.
Bu konu ile ilgili çok acil sonuç almamız gerekiyor.Eşimin daha önceki eşine ödediği nafaka 3.500 tl.Fakat daha önce aylık ortalamaya vurulduğu zaman 15.000 - 16.000 gibi maaş alıyordu.Şu anda devlet bünyesinde torpilin olmayınca başına gelebilecek olaylardan birini yaşadık ve görev değişikliği oldu 4.200 tl maaş alıyor.eski eş mesaj atıp 333 tl daha zam zamanı geldiğini bildirmiştir.Ve şu anda eşimin borçları boyumuzu aştı gidiyor.Heran icralık olabiliriz.Eski maaşa göre yapılan eski harcamalar şu anda büyük problem teşkil ediyor.O borçlar olmasa bile zatan 4.200-3.800=400 tl hak mı bu?Bu konuya çok acil çözüm bulmamız gerekiyor.Çocuk yapmayı düşünüyoruz fakat bu durumda yapamıyoruz.Benim çocuğu yok doğal olarak çocuk yapmak istiyorum bir bayan olarak.Lütfen en hızlı nasıl çözebiliriz.Nafaka yı ne kadar düşürebiliriz?
Nafakanın azaltılması için dava açılmalıdır.Bu itirazlarla ve uzayan celselerle 1-2 sene dahi sürebilir.Ancak belgeleyebildiğiniz ciddi bir gelir kaybı olduğuna göre(daha önce 15 bin olan belgelenebilir gelir 4bin200'e düştü şeklinde ispatlı ise yani ilk 15 bin olan gelirinde bordrolu ispatı var ise) an azından nafakanın 1.500 seviyesine inmesi beklenir.Ancak nafaka iştirak nafakası olarak çocuğa/çocuklara veriliyorsa inme daha az da olabilir.Buna mahkeme karar verecektir.Ancak bu tarz değişikliklerin hızlı çözümü olmadığını mahkemelerinde yavaş işlediğini bilmeniz gerekir.Kolay gelsin.
Cevabınız için teşekkür ederim.Evet iştirak nafakası fakat tek çocuk var.Bildiğim kadarı ile iştirak nafakası her 2 tarafında sorumluluğunda olan nafakadır.Yani 1.000 tl anne harcama yapıyorsa 1.000 tl de baba harcama yapar.Bu çocuğun gider 3.500 tl den 7.000 tl olması gibi bir ihtimal bile olamaz kaldı ki bu parayı biz 1 ay çalışarak kazanmıyoruz.elbette belgelenebilir gelirler bunlar.Devlet bünyesinde bir bankada çalışıyor eşim.3.833 tl ye çıkmadı çocuk için 7.666 tl harcıyorum demek oluyor değil mi?Biz bu harcamaların belgesini istem hakkınasahip miyiz?
Bir sorum daha olucak.Peki eşim parası olmadığı için şu an ödeyemiyor.Ödenmediği takdirde maaşına ne kadar haciz gelebilir?Maaşının % kaçı?
En az, çıplak maaşının 1/4 ü ve diğer yan ödemelerin tamamına haciz uygulanabilir.
Teşekkürler Erdoğan Bey.Yan ödemeler derken prim vs. den bahsediyorsunuz sanırım.3 ayda bir çift maaş alıyor.Hapis cezasıda oluyormuş sanırım.Peki bu durumda kişinin ödeme gücüne bakılmadan mı hapis kararı veriliyor.Bu zaman kadar hiç aksatmadan ödendi fakat artık çark dönmüyor.