Ev bankaya gecmiş avukat bana 2 hafta süre verdi
Oturdugum ev ipotekliymiş yani ev sahibim bankaya borcunu ödeyemeyince ev bankaya gecmiş bu olay kasımda olmuş benim yeni haberim oldu bankanın avukatıyla görüştüm bana iki hafta verdi evi boşaltmam için yok seni zorla cıkarırım eşyalarını bir yere yıgarım dedi benim kira şözleşmem 2 yıl önce 1 yıllık yapmıştık daha sonra yenilemedik sözleşme bitiş ayı eylül benim bildigim biten zözleşme her zaman kendiliginden uzuyor beni evden cıkarabilirlermi böyle yaka paca ve gercekten neye ugradıgımı şaşırdım iki hafta deyince iki haftada ne yapabilirsinki ne olur bi yardım edin benim gercekten iki haftammmı var.
Cevap: Ev bankaya gecmiş avukat bana 2 hafta süre verdi
Avukat maalesef doğruları ve yasal hakları belirtmiş size. Gerçi biraz daha zaman kazanmak elinizde olsa da doğrusu tahliye etmeniz.
Cevap: Ev bankaya gecmiş avukat bana 2 hafta süre verdi
"d) Gayrimenkulü Medeni Kanun hükümlerine göre iktisabeden kimse kendisi ve ya eşi veya çocukları için tamamen veya kısmen mesken olarak ve yine kendisi veya eşi veya çocu
k ları için bir meslek veya sanatın bizzat icrası maksadiyle iş yeri olarak kullanma ihtiyacında ise iktisap tarihinden itibaren bir ay zarfında kiracıyı keyfiyetten ihtarname ile haberdar
etmek şartiyle altı ay sonra"
"Banka eve sahip oldu ise, ya satacaktır ya da ihtiyacı varsa taşınmaz kendisine geçtikten sonra en geç 1 ay içinde ve en az 6 ay süre vererek ihtarname göndermesi gerekir, Bir ayı geçti ise ya da 6 aydan az süre verdi ise, ihtarname geçersizdir" diye bildiğim konu burada geçerli değil mi?