Cevap: Yargıtay kararını verdi
[QUOTE=tatlish;504246]selamlar,
3 yıl süren davam 1 yılda yargıtay sürecinin ardından bugün uyap sms bilgi sisteminden gelen mesajla yıkıldım karar bozma olarak verilmiş. oysa ki temyiz eden karşı taraf ssk bile %95 kazanmışsın demesine rağmen.
benim anlamadığım nokta yargıtay dosya takip sitesinde halen incelemede gözüküyor dosyam. buna bir açıklık getirebilecek avukat arkadaşların görüşlerini bekliyorum lütfen.[/QUOT
Önemli olan bozma sebepleri usulden mi yoksa esas danmı bozulmuş bazı maddeler onanmış bazı maddeler bozulmuş da olabilir karar gelmeden belli olmaz
anladım hocam teşekkür ederim.
eğer dediğiniz gibi bazıları bozulmuş bazıları onanmış ise davam bozuluyor anlamına geliyor mu bu. dosyam yeniden duruşma olacak yeniden yargıtaya gidecek mi ? veya onanan bazı maddeler üzerinden karar mı çıkacak onu anlamadım ben açarsanız sevinirim biraz konuyu hocam. ssk emekli maaşımı kesmişti 5 senedir ne aylık alabiliyorum nede sosyal güvenlikten yararlanabiliyorum. geçen her zaman benim aleyhime işliyor. melesef geciken adalet adalet olmaktan çıkıyor.
Alıntı:
tatlish rumuzlu üyeden alıntı
anladım hocam teşekkür ederim.
eğer dediğiniz gibi bazıları bozulmuş bazıları onanmış ise davam bozuluyor anlamına geliyor mu bu. dosyam yeniden duruşma olacak yeniden yargıtaya gidecek mi ? veya onanan bazı maddeler üzerinden karar mı çıkacak onu anlamadım ben açarsanız sevinirim biraz konuyu hocam. ssk emekli maaşımı kesmişti 5 senedir ne aylık alabiliyorum nede sosyal güvenlikten yararlanabiliyorum. geçen her zaman benim aleyhime işliyor. melesef geciken adalet adalet olmaktan çıkıyor.
Ben avukat değilim ama bildiğim kadar cevaplayayım.Bozulan karar için tekrar mahkemece duruşma olur ya mahkeme kararında direnir tekrar dosya yargıtaya gider yada bozulan kısımlar için yeniden duruşma yapılır,onanan kısımlarda kesinleşmiş olur.Yapılan duruşma sonucu verilen karar istenirse tekrar Yargıtaya gönderilir Bu arada karar düzeltme safhası da vardır Yargıtay kararına karşı karar düzeltme oda çok zayıf bir ihtimal.
yargıtaydan kararım geldi. esastan bozulmuş..