Basit Yaralama Davası Hakkında
Öncelikle herkese selamlar.
Benim değerli üyelerimize birkaç sorum olacak. Kasım ayında 3 kişi tarafından darp edildim. Bu şahıslar lisanslı boksör. Olayı hemen ardından Adli tabipliğe başvurup darp raporu aldım ve bu şahıslardan şikayetçi oldum. Doktor raporu ‘birinci derece, basit tıbbi müdahale ile giderilebilir’ ibaresiyle düzenledi. Fakat beni darp eden şahıslarda aynı şekilde darp raporu alıp (ki nasıl aldıkları konusunda en ufak bir fikrim yok) benden ve beni darp ettikleri sırada yanımda bulunan arkadaşımdan şikayetçi olmuşlar. Savcılığa çağırılıp uzlaşma teklif edildi fakat karşı taraf hem suçlu hem güçlü şekilde uzlaşmaya yanaşmadı ve iki taraf hakkında da iki ayrı basit yaralama davası açıldı. Ve daha sonra elime iki ayrı mahkeme celbi ulaştı birincisi 18 Mart tarihinde sulh ceza mahkemesinde görülecek olan benim şikayetim üzerine açılan dava, ikincisi ise karşı tarafın şikayeti üzerine açılan, benim sanık olacağım 11 Nisan tarihinde yine sulh ceza mahkemesinde görülecek dava. Hakkımızda bu davalar açıldı fakat bugün içinde karşı taraf beni arayıp olayı kapatma taraftarı olduklarını söyledi ve davalardan vazgeçmeyi teklif etti. Açıkçası bende olayı uzatma taraftarı değilim ve bu olayın kapanmasını istiyorum. Fakat davalardan vazgeçmemiz için izlememiz gereken yol hakkında hiçbir fikrim yok. Sorularıma gelecek olursam öncelikle iş bu haddeye gelmişken davalardan vazgeçmemiz mümkün müdür? Eğer mümkün ise başvurmamız gereken mercii neresidir? Gerekli merciye dilekçe ile mi yoksa bizzat mı başvurmamız gerek? Ve beni darp eden bu 3 şahıs henüz 18 yaşını doldurmamış, kanunen reşit olmayan kişiler yaşları henüz 17. Reşit olmadıkları için bu şekilde bir vazgeçme için gerekli merciye kendileri başvurabilir mi yoksa velilerinin mi başvurması gerekir? Bu konularda bilgisi olan biri beni aydınlatabilirse sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Cevap: Basit Yaralama Davası Hakkında
Yardımcı olabilecek biri yok mu?
Duruşmada müşteki kim ise şikayetimizden vazgeçtik diyecek, diğer duruşmada da aynı şekilde.
Alıntı:
Av. Barış ÇİMENOĞLU rumuzlu üyeden alıntı
Duruşmada müşteki kim ise şikayetimizden vazgeçtik diyecek, diğer duruşmada da aynı şekilde.
İlginiz için teşekkür ederim. Dilekçe vermemize gerek yok yani.