Hakkımda Açılan Kamu Davası.
Öncelikle merhabalar;
İnternet sitemde yayınlanan 1 tane telefon numarasından ötürü hat sahibi savcılığa şikayette bulunmuş. rahatsız ediliyorum diye Yaklaşık 5 ay sonra bilişim suçları tarafından karakola çağırıldım.Polis memurları ifademi aldılar ifademde yapılan yorumdaki numarayı benim yayınlamadığımı söyledim ayrıca ifademde 5651 sayılı internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi hakkındaki kanun 23/05/2007 tarihinde yürürlüğe girmiştir. bizde bu kanun kapsamında kişilerin gizlilik bilgilerine önem gösteriyor ve gösteriyoruz diye ifademde belirttim sitemde yayınlanan yorumun bir sistem zahiyatından ötürü benim onaylamadığım halde yayınlandığını söyledim. tekrar karakoldan çağırdılar ve ekonomi araştırması istediklerini gördüm evin,araban üzerine kayıtlı mal varlığı varmı gibilerinden kayıtlar tuttu polis memuru ve hakkımda kamu davası açıldığını öğrendim sorum şudurki mahkemenin kararı acaba ne olur bilir kişilere sorduğumda para cezası yönünde olacağı söyleniyor bir avukata başvurmalıyım acaba... şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.
Cevap: Hakkımda Açılan Kamu Davası.
Ne sitesi bu ayrıca hakaret şeklindemi yayınladınız numarayı
yetişkin içerik video sitesi şikayetci olan kişinin telefon numarasını ben cansu beni arayın gibi bir yorum ile numarası bırakılmış ama şikayette bulunan bir erkek ayrıca belirttiğim gibi yorumu sistem açığından dolayı kendi onaylamış benim iznim dahilinde olan bişiy değil teşekkür ederim
O yorumu gönderen kişinin IP numarasını vermediniz mi mahkemeye?
ip numarasını yayımlanan yorumu görüntü halinde polis memuruna ifademe eklettim lakin ip yurt dışı gözüküyor
Öncelikle karşı tarafın size ulaşıp numarayı kaldırma veya yorumları kaldırın şeklinde bir talepte bulundumu
hayır web sitemde iletişim bölümü olduğu halde böyle bir iletişime geçilmedi malesef
Bir kişinin adı, soyadı, doğum yeri, dini, T.C. kimlik numarası, cinsel hayatı, cep telefonu numarası, ailesi, işi, borçları, adresi, geçirdiği hastalıklar, ve buna benzer bilgiler onun kişisel verilerini oluşturur.
MADDE 136. - (1) Kişisel verileri, hukuka aykırı olarak bir başkasına veren, yayan veya ele geçiren kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
MADDE 139. - (1) Kişisel verilerin kaydedilmesi, verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme ve verileri yok etmeme hariç, bu bölümde yer alan suçların soruşturulması ve kovuşturulması şikâyete bağlıdır.
değerli yorumunuz için teşekkür ederim peki bir avukat olarak bu davayı hangi yolda izlemeliyim cuma günü mahkeme olacak bir avukata danışmalımıyım yoksa ilk mahkemede bu olay kapanırmı yada para cezası uygulanırmı sonuç olarak kimsenin verisini ele geçirip yayınlama gibi bir şey söz konusu değildir zaten anlamam o tarz işlerden.