Hizmet Nedeniyle Güveni Kötüye Kullanma
Merhaba
2 yıl önce çalıştığım şirkette sahte evrak ve sahte kimlik vererek hırsızlık yapmaya çalışan 3 kişiyi yakaladık ama bu 3 kişiyi yakalarken farkına varmayarak 2 tane laptop verildi.şikayet üzerine bu 3 kişi yakalanıp mahkemeye çıkıldı ve suçlarını kabul ettiler.Mahkeme düzenledikleri evrakları kimlikleri abonelik sözleşmelerini delil olarak saklanması için davada hüküm koydu.Bu olaydan 4-5 ay sonra kendi isteğim ile iş yerinden ayrıldım ve başka bir yerde çalışmaya başladım.Hakkımda 2 yıl önce çalıştığım bu firma dava açarak çalınan laptopları evrak almadan verdiğimizi evrak düzenlenmediği için 2 adet laptop parasının şirketten keseceklerini burada satıcı olan arkadaş ve evrakları kontrol eden kişi ve benim hakkımda Hizmet Nedeniyle Güveni Kötüye Kullanma sucundan dava açmışlardır.
Diğer mahkemede evrak düzenlendiği bu evrakları veren kişilerin sahte evrak olduğu ve bizim tarafımızdan kontrol edilip farkına varıldığı yakalandığı 2 adet laptop u aldıklarını kabul ettikleri mahkeme kağıdı var...
Cuma günü mahkememiz var mahkemeden nasıl bir sonuç çıkar sizce ?
avukat tutmadım tutmam gerekir mi ?
ayrıca sanık olarak gözüktüğümüzden karşı bir dava açma hakkımız var mı bu durumda?
desteklerinizi bekliyorum
Cevap: Hizmet Nedeniyle Güveni Kötüye Kullanma
konu hakkında yardımcı olabilecek biri yok mu