Halkın yaptığı binaya ÇAYKUR mülkiyetine geçirdi malik olarak haklarım nedir?
Herkese İyi akşamlar dilerim,
Benim hukukçu arkadaşalara sorum : Yıllar önce halkın topladığı para ile bir Çay alım yeri yapılması kararlaştırılmış ve ailemizde iyiniyetli olarak kendi yerimiz üzerine yapılmasına izin vermiş ( 7 dönümlük yerin içinde 80 m2 tek katlı bir depo gibi bir yapı) fakat karşılığında hiçbir ücret almamış ve yasal olarakta hiçbir kuruma izin vermemiştir. (Sadece insanların çay larını çaykura veya diğer özel fabrikalara vermeleri için oluşturulmuş bir nokta) Ancak Kadastro geçerken bu yerimizi bilirkişi raporu ile ÇAYKUR 'a yazılmış bizimde bilgimiz olmadığı için 10 yıllık yasal süreyi geçirdik . Yerin sahibi benim ama tapunun beyanlar hanesinde ''Bu parsel üzerindeki bina ÇAYKUR GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE aittir'' yazıyor. Çaykurun bu binadan haberi dahi yok geçen ben müdürlüğe gittiğimde haberleri oldu . Benim bundan sonraki süreçte ne yapmam lazım , bunu düzeltebilirmiyim? yoksa belli bir bedel mi alırım, veya belli bir bedelle ben alabilirmiyim, üzerine ev yapmam için izin alabilirmiyim, sonuçta Çaykur bir harcama yapmamış üstelik bir bedelde ödemeden benim yerimi işgal etmiş durumda , karşı tarafın ve benim haklarım nelerdir? Malik olarak kullanma, yararlanma,tasarruf en geniş hak olmasına rağmen elim kolum bağlımı şimdi benim , İlgilenen 1 kelime dahi yol gösteren herkese çok teşekkür ederim.
Cevap: Halkın yaptığı binaya ÇAYKUR mülkiyetine geçirdi malik olarak haklarım nedir?
Uzun bir aradan sonra cevap gelmemiş gördüğüm kadarıyla ama bilgi vermek amaçlı yazıyorum , yeri çaykurdan geri aldım bunun için çaykura yazdığım dilekçe yeterli oldu olayın geçmişini anlattım ve kendileride bir araştırma yaptıktan sonra doğru olduğu kanısına onlarda vararak bana tapu da tekrar yerimi geri verdiler . Çaykur Genel Müdürlüğü ne teşekkür ederim . Böyle dürüst çalışan kurumlara ihtiyacımız var .