Duruşma için mesaj geldi ne yapmalıyım?
MERHABALAR.ÇOK BİLGİM OLMADIGI İÇİN DANISMAK İSTEDİGİM SEYLER VAR KISACA OLAYI ANLATIYORUM.
ESKİ ERKEK ARKADAŞIMDAN ŞİKAYETÇİ OLDUM SÜREKLİ BENİ RAHATSIZ ETMESİ ARAMASI MESAJLARI VE TEHTİT İÇERİKLİ RAHATSIZ EDİCİ MESAJLARI.WHATSAPP'TAN DOSYA OLARAK İFADEMEDE EK OLARAK VERDİM VE TEDBİR KARARI ÇIKARTTIM 6 AY SÜRE İLE.ESKİDEN DARPTA EDİLDİM TABİ ÜSTÜNDEN ZAMAN GEÇTİGİ İÇİN O KONUDA ŞİKAYETÇİ OLAMADIM AMA BÖYLE ŞEYLER YAPTI ZAMANINDA OLARAK EKLETTİM VE ŞAHİTLERİMDE VARDIR DEDİM.
O KİŞİDE BENDEN ŞİKAYETÇİ OLMUŞ(TABİKİDE KABUL ETMEDİ BUNLARI) O BENİ RAHATSIZ EDİYOR OLARAK SÖYLEMİŞ ANCAK TABİKİDE ÖYLE BİRŞEY YOK ZATEN VAR OLSA İDİ ODA MESAJLARI GÖSTERİRDİ.BENİM İFADEMDE YOLLADIGIM MESAJ DOSYASINADA KESİLMİŞ KIRPILMIS DEMİŞ AMA TABİ ORDAKİ POLİS MEMURU TELEFONDANDA OKUDU BUNLARI.E-DEVLETTEN GİRİP BAKTIGIMDA 2 DOSYA VARDI BENİM ŞİKAYETÇİ OLDUGUM 1.ASLİYE CEZA MAHKEMESİYDİ BEN MAĞDUR ODA SANIKTI HERHALDE. ONUN ŞİKAYETÇİ OLDUGU DOSYADA 2.SULH CEZA MAHKEMESİYDİ . E-DEVLETTE BU İKİSİNİ GÖRÜYORDUM ANCAK SUAN SADECE 2.SULH CEZA MAHKEMESİNDE ONUN BENDEN ŞİKAYETÇİ OLDUGU VAR İKİMİZDE MÜŞTEKİ SANIĞIZ. DOSYALAR BİRLEŞTİRİLMİŞ Mİ OLUYOR ?? DAVA TÜRÜ : Basit Tehdit-Kişilerin Huzur ve Sükununu Bozma-Sesli Yazılı veya Görüntülü Bir İleti İle Hakaret YAZIYOR
2.OLARAKTA DURUŞMA GÜNÜ VE SAATİ BELLİ OLMUŞ TABİKİDE GİDECEGİM ANCAK DAHA ÖNCE HİÇ MAHKEMELİK DURUMUM OLMADI O YÜZDEN NASIL BİR ORTAM OLACAK BİLMİYORUM.O TARİHTE GİTTİĞİMDE SADECE ODASINDA HAKİME İFADE VERİP ÇIKACAKMIYIM ? YOKSA DURUŞMA SALONUNDA ŞİKAYETÇİ OLDUGUM KİŞİ KARŞIMDA DURUP BİR SALONDAMI GEÇECEK?? BUNU ÖĞRENMEK İSTİYORUM NASIL BİR YOL İZLENECEK EĞER SADECE HAKİME İFADE VERİP ÇIKACAK İSEM O KİŞİYLE KARŞILAŞIRMIYIM? VE DURUŞMA SALONUNDA GEÇECEK İSE AVUKAT TUTMAMA GEREK VARMI?
VE DE MAHKEMENİN SEYRİ NE ŞEKİLDE OLUR,MUHTEMELEN PARA CEZASI OLUR ANCAK ODA BENDEN ŞİKAYETÇİ OLDUGU İÇİN İKİMİZİNDE PARA CEZASINA CARPTIRILMA İHTİMALİ VARMI? GERÇEKTEN MAĞDURUM VE BUNU OLDUGU GİBİ ANLATACAGIMDA ONDAN KUŞKUNUZ OLMASIN. ŞİKAYETÇİ OLDUGUM KİŞİNİN DAHA ÖNCE BİR ERKEKLE KAVGASINDAN PARA CEZASI VARDI ZATEN.
BENİ BU KONUDA BİLGİLENDİRİRMİSİNİZ,BU SAATTEN SONRA NELER OLACAK?
Editör :Tamamı büyük harflerle yazılar bağırmak manasında olup çirkin görüntü arzetmektedir.
Cevap: Duruşma için mesaj geldi ne yapmalıyım?
Duruşma saatinden 15 dakika önce duruşmanın yapılacağı sulh ceza mahkemesinin kapısına yakın yerde bulunun.Adınız çağrıldığında duruşma salonuna gireceksiniz.Mübaşir ,nerde durmanız gerektiğini size söyleyecek.Duruşmayı beklerken karşı taraf geldiyse tabi karşılaşma durumunuz olacak,uzak durmaya çalışacaksınız.
İki tarafında delilleri değerlendirilecek.Önce şikayetçiye söz verilir,tanık getirip getirmeyeceği başka delillerini varsa sunması söylenecek, bunlar rutin işlerdir.
Dosya içersindeki delillere göre karar verilir.Heyecanlanıcak bir şey yok .Duruşma başka bir tarihede ertelenebilir.
Şikayetçi olduğunuz davada istiyorsanız esas hakkında ne diyorsunuz diye sorulduğunda cezalandırılmasını istiyorum diyebilirsiniz.
Davalı olduğunuz yani suçlandığınız duruşmada ise , eğer aleyhinizde tanık dinlendi ise aleyhime olan tanık ifadelerini kabul etmiyorum ,davanın reddini talep ediyorum diyeceksiniz.Hakimi iyi dinleyin. geçmiş olsun.
Alıntı:
şahin41 rumuzlu üyeden alıntı
Duruşma saatinden 15 dakika önce duruşmanın yapılacağı sulh ceza mahkemesinin kapısına yakın yerde bulunun.Adınız çağrıldığında duruşma salonuna gireceksiniz.Mübaşir ,nerde durmanız gerektiğini size söyleyecek.Duruşmayı beklerken karşı taraf geldiyse tabi karşılaşma durumunuz olacak,uzak durmaya çalışacaksınız.
İki tarafında delilleri değerlendirilecek.Önce şikayetçiye söz verilir,tanık getirip getirmeyeceği başka delillerini varsa sunması söylenecek, bunlar rutin işlerdir.
Dosya içersindeki delillere göre karar verilir.Heyecanlanıcak bir şey yok .Duruşma başka bir tarihede ertelenebilir.
Şikayetçi olduğunuz davada istiyorsanız esas hakkında ne diyorsunuz diye sorulduğunda cezalandırılmasını istiyorum diyebilirsiniz.
Davalı olduğunuz yani suçlandığınız duruşmada ise , eğer aleyhinizde tanık dinlendi ise aleyhime olan tanık ifadelerini kabul etmiyorum ,davanın reddini talep ediyorum diyeceksiniz.Hakimi iyi dinleyin. geçmiş olsun.
yorumunuz için cok teşekkürler.sanırım tam okumadınız benim şikayetçi oldugum kişi bendende şikayetçi olmus. bunlar ayrı 2 davaydı ama e-devlette tek dava olarak cıkıyor ve ben mağdur iken ikimizde müşteki sanık olmuşuz peki bu durumda birşey değişirmi? ve avukat tutmama gerek varmı bu konuda ne düşünüyorsunuz ?
Sayın yasmi,mağdur olduğunuz için müşteki duruma düşmüşünüz,karşı tarafta aynı iddia da olduğu için hem mağdur,şikayeetçi(müşteki),hemde sanık pozisyonundasınız. Şikayetçiye müşteki derler.Siz kendi iddianızda müşteki karşı taraf sanık.
Karşı taraf içinde böyle.İki tarafta dinlenecek.Hem müşteki yönüyle hem sanık yönüyle.
Tek dava da olsa ,ayrı ayrı şikayetler dinlenecek.
Haklı olduğunuzu kabul ettiğiniz bu davanın duruşma günü sizin telefonunuza mesaj geldiğini anlıyorum,
hemen mahkemenin kalemine gidiniz size yazılı olarak bilgi verilmesini isteyiniz.
Toplumumuz Polis, Karakol, Hakim, Mahkeme vs resmi yerlerden, nedense korkar, haklılığımızı kabul ettirebilmek için neden korkarız bunu anlamak mümkün değil, çok sakin olarak her makamdan yardım
istemek hakkımızdır ve her makam da vatandaşa yardım etmek meçburiyetindedir,
Ancak makamın ve kişilerin de itibarını rencide etmeden saygı çerçevesinde talepte bulunulmasına
özen göstermemiz gerekir. şimdiden geçmiş olsun.
Alıntı:
mustafatatlici rumuzlu üyeden alıntı
Haklı olduğunuzu kabul ettiğiniz bu davanın duruşma günü sizin telefonunuza mesaj geldiğini anlıyorum,
hemen mahkemenin kalemine gidiniz size yazılı olarak bilgi verilmesini isteyiniz.
Toplumumuz Polis, Karakol, Hakim, Mahkeme vs resmi yerlerden, nedense korkar, haklılığımızı kabul ettirebilmek için neden korkarız bunu anlamak mümkün değil, çok sakin olarak her makamdan yardım
istemek hakkımızdır ve her makam da vatandaşa yardım etmek meçburiyetindedir,
Ancak makamın ve kişilerin de itibarını rencide etmeden saygı çerçevesinde talepte bulunulmasına
özen göstermemiz gerekir. şimdiden geçmiş olsun.
teşekkürler. mahkemenin kalemine niçin gidiyorum onu anlıyamadım ?
Mahkeme kalemine gitmene gerek yok. Duruşma gününde duruşma saatinden önce adliyeye git. İçeri gittiğinde 5 dk bile konuşturmaz hakim seni. Daha önce ifade vermişsindir "bu ifaden doğru mu?" diye sorar. Sen de "doğru" dersin. Şikayetçi misin diye sorar, eğer şikayetçiyim dersen davaya katılmak istiyormusun diye sorar. Bu kadar. Eğer sanıkta duruşmaya gelirse karşılıklı olarak salonda bulunursunuz. Siz de sanıksanız "ben üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum ..... sebepten dolayı, beraatimi istiyorum" dersin.
Avukat tutmalı mısın? Bence herkes her türlü konuda avukata danışmalı, avukat "tutmalı". Ama tutmasan da, beraat edeceksen edersin.