Ayıplı Ürün + Eksik Teslimatta İade Hakkı?
Merhabalar.
02.03 tarihinde ünlü bir züccaciye mağazasından yüklü miktarda alışveriş yaptım. Yemek takımı, ÇKB takımı ve kahvaltı takımı aldım. Ancak bu satış içime sinmedi. Çünkü satış öncesinde yemek takımının 60 parça olduğu söylenirken, satışın hemen sonrasında 59 olduğu söylendi. Eksik olan parça da oldukça önemli bir parça benim için. Her neyse, tüm ürünlerin teslimatının yapılmasını istediğim tarih olan 08.03'te yani dün, sabah saatlerinde mağaza tarafından arandım. "Bugün yalnızca kahvaltı takımıyla içi boş olarak ÇKB sandığı gelecek" dendi. Nedenini sorduğumda, "Arkadaşlar yemek takımını depodan çıkarmayı unutmuşlar(!), pazartesi gönderiyorum" cevabını aldım. ÇKB takımı da ancak ay sonu gibi gelirmiş. Sinirlerim iyide iyiye bozuldu, çünkü çalışıyoruz ve her gün evde oturup da kargocu bekleme gibi bir lüksümüz yok. Daha sonra kahvaltı takımım geldi, paketi hemen açtım. Fincanlarda kırıklar, servis tabaklarının 1'inde renk farklılığı, tuzluk-biberlik ve şekerliğin teşhirdekinden farklı olması gibi bir sürü sorun olduğunu fark ettim. Hemen mağazaya gittim iade için, bana bir dilekçe yazdırdılar. Tüm sorunları anlattım dilekçede. Ben bu denli güvenmediğim bir firmanın ürünlerini teslim almak istemiyorum. Ancak şikayet sitelerinde okuduğum kadarıyla, bu firma iade almıyormuş. Böyle bir durum söz konusu olabilir mi? Teslim aldığım ayıplı ürünü iade etmek,; henüz teslim almadığım kalan ürünleri de iptal etmek istiyorum. Dilekçem reddedilirse yapmam gereken nedir? Açıklayabilirseniz çok sevinirim. Uzun oldu, kusura bakmayın. Şimdiden teşekkürler.
Cevap: Ayıplı Ürün + Eksik Teslimatta İade Hakkı?
İade almamak gibi bir durum söz konusu bile olamaz. Gelen ürünler kırık çıkık çıktı ise iade veya yenisiyle değişim hakkınız var.